Diş telleri takılırken acı vermez. Hekim diş tellerini takarken hiçbir rahatsızlık dumazsınız. Peki ya sonra? Diş telleri takıldığı ilk hafta dişleriniz hareket ettikçe biraz rahatsızlık duyacağınız doğrudur.

İlk hafta boyunca çorba ve puding benzeri yerken dişlerinizi kullanmayacağınız tarzda yiyecekler tercih etmek durumunda kalacaksınız. Ve diş telleri henüz ağzınıza uyum sağlamadığı için bazı keskin noktaları istemeden ağzınızdaki etlere temas ettirebiliyorsunuz. Bu durum ilk hafta içinde uyurken bile gerçekleşebilir. Uyandığınızda ağzınıza bir miktar kanla uyanabilirsiniz. Ayrıca bakımı da oldukça önemli bir noktadır. Neredeyse her öğünden sonra dişlerinizi fırçalamanız gerekir. Aksi taktirde dişleriniz ila diş telleriniz arasında yemek artıkları, mikroplar ve bakteriler oluşabilir ve bu durumda dişleriniz çürüyebilir. Diş fırçanız diş tellerine özel olmalıdır. Her gün listern kullanmanız diş telleriniz için en doğru davranış olacaktır.

Ayrıca asitli içecekler ve sakız kesinlikle yasaktır. Bildiğiniz üzere diş tellerinin yapısı son derece narindir. En ufak şeyden zarar görebilir ve hekim tarafından tekrar yapılmak veya düzeltilmek gerekebilir ve bu durum size ekstra zahmet olacaktır. Bu durumun gerçekleşmemesi, tedavinizin geriye gitmemesi için kola ve sakız sizin azılı düşmanlarınız olacaktır. “Bir kez diş telini taktırdım. Kendisi düzeltsin” mantığı da işlemez. Çünkü her ay kontrole gitmeniz gerekmektedir. Diş tellerinin sağlığı için bu kontrolün önemi son derece fazladır. Herhangi bir aksilik ve sorun durumunda hekim tedavinizin zarar görmemesi için dişlerinizi her ay görmelidir. Ancak unutulmamalıdır ki yukarıda anlattıklarımızın çoğu ilk hafta için geçerlidir. İlk 7 günü atlattıktan sonra göreceksiniz ki diş tellerinin varlığını, ağzınızda bulunan metalleri bir süre sonra unutacaksınız bile. Sonunda gelen o mükemmel gülüşe değecek bu yaşadığınız sorunlar.

Diş telleri ile ilgili ne kadar çok bilgiye sahip olursanız bu süreci o kadar çabuk ve acısız atlatırsınız. Bu yüzden Alpdentin yayınladığı detaylı Diş teli sayfasını ziyaret edip bu bilgilerin daha detayına ve fazlasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.