Donuk Omuz Nedir ?

Donuk omuz özellikle omuz ve çevresinde bulunan kapsül eklemlerin zarar görmesi ve ağrıya sebep olmasıdır.  Hastada meydana gelen ağrıların tespit edilmesi ve bu doğrultuda önlem alınmasını gerekli kılar.

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konulur?

Ağrı görülmesi sonrasında çeşitli yöntemlerin uygulanması ve alınan sonuçların etkisi doğrultusunda tedavi süreçlerine devam edilmiş olur. Hareketlerinin açılması ve güç alanının kontrol altına alınması donuk omuz için oldukça önemli bir yere sahiptir.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Omuz eklemi uzun süre hareketsiz kalmak zorunda olan kişilerde meydana gelir. Donuk omuz özellikle 40 yaş ve üzeri hastalarda meydana gelmekle birlikte kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görüldüğü saptanmıştır. 

Hareketsizliğin meydana getirmiş olduğu donuk omuz ile birlikte çeşitli tedavi yöntemlerinin tespit edilerek uygulanması beklenen sonuçlar arasında yerini almıştır. Uzun süre hareketsiz olarak kalmak kişilerin omuz bölgesinde yoğun bir şekilde ağrı yaşamalarına sebep olur. Bu ağrıların ortadan kaldırılması için de çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. 

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Donuk omuz öncelikle belirlenen hareket egzersizleri uygulanıp ağrıya sebep olan eklemlerin açılması sağlanır. Düzenli aralıklar ile gerçekleştirilen ve bu doğrultuda düzenli egzersizlerin alınması olumlu sonuçlar alınması için etkilidir.

Oluşan güç kaybını ortadan kaldırabilmek için özellikle egzersiz yapılması önerilirken egzersizi ile de geçmeyen donuk omuz için ödem ve ağrı kesi ilaçların kullanılması uygun görülür.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

Omuz yırtığı omuz ve çevresine bulunan kasların yaralanması ve yırtılması sonucunda meydana gelir. Bu olumsuz durumun ortadan kaldırılması için çeşitli yöntemler denendiği gözlenmiştir. Omuz bölgesinde bulunan kasların diğer eklemlere göre de daha geniş bir hareket alanına sahip olduğu görülür.

Geniş hareket alnına sahip olan kas ve çevresinin koruması sağlanarak düzenli olarak kontrollerinin sağlanması tedavi sürecinde etkili sonuçlar verecektir.

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?

Omuz yırtığı gece ağrıları başta olmak üzere omuz yırtığının meydana geldiği bölümden başlamak üzere çeşitli alanlara dönük olarak güç kaybının başladığı gözlenir. Gece ağrısı meydana gelince özellikle ağrının olduğu alanın üstüne dönük olarak uzanmak zor olacaktır.

Gerekli görülen durumlarda eklemlerin içine özel cihazlarla bakılarak tedavi süreçleri çeşitli bir boyuta taşınabilir. Güç kaybını meydana gelmesi ve bu doğrultuda ağrı seviyesinin de şiddetlenmesi en önemli belirtileri arasında yer almıştır.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Omuz yırtığı öncelikle belirlenmiş olan egzersiz ve hareketlerin boyutuna göre bir program oluşturulur. Düzenli olarak yapılması önerilen egzersizlerin belirgin sonuçlar vermesi beklenir. Sonuçlar doğrultusunda ağrı seviyesi arattığı durumda ise cerrahi tedaviler uygulanır.

Cerrahi tedavileri yanı sıra ağrı boyutuna göre de özellikle kortizon enjeksiyonları da uygulanması söz konusudur.

Diz Artroskopisi Nedir?

Eklem bünyesinde bulunan dokularda meydana gelmiş olan yaralanma veya hastalık gibi olumsuz durumların eklem açılmadan görülerek tedavileri yapılır. Gerekli görüldüğü takdirde ise özellikle farklı yöntemlerin uygulanması da söz konusu olabilir. Diz artroskopisi diz bölgesinde bulunan eklemlerin özel olarak tasarımı yapılmış olan cihazlarla kontrol edilmesidir. Modern olarak geliştirilmiş olan cerrahi tekniklerin kullanılması uygun olarak düzenlenir.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Diz artroskopisi diz bölgesinde bulunan eklemlerin yaralanması veya hastalık durumlarında uygulanmasıdır. Eklem bölgesinde oluşan bütün ağrıların kontrol altına alınması için çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmış olur.

Diz ve eklem bölgesinde ulaşan ağrıların kontrollü bir şekilde incelenmesi ve bu doğrultuda tedbirler alınması hasta açısından son derece önemlidir.

Diz Artroskopisi Faydaları

Diz artroskopisi eklem bölgesinde oluşan ağrı, yaralanma ve aynı zamanda hareket alanının kısıtlanması ile çeşitli kısıtlamaların gözlenmesini sağlar. Hasta olan kişinin gerek duyulduğu takdirde cerrahi operasyon ile de ağrılarına son verilmesi de diz artroskopisi açısından önemlidir.