Gebelik hesaplamaları, gebelik sürecinin takibi ve annenin olduğu kadar bebeğin sağlılığı içinde önemli bir faktördür. Tüm bunların ötesinde çocuk bekleyen anne ve babalar hatta ebeveynin çevresi bu iple çekilen sürecin ne aşamada olduğunu bilmek istmektedirler.

GEBELİK SÜRESİ NASIL HESAPLANIR?

Gebelik süresinin hesaplanması için gebelik türü önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde doğal gebelik veya bir başka ifadeyle normal gebelik olarak bilinen gebelik türünde son adetin başlama süresi, gebelik süresinin hesaplanması için temel bilgidir.

Öte yandan doğal gebelik hesaplama yada normal gebelik hesaplama bir başka şekilde yani gebe kalma tarihi ile de hesaplanabilmektedir. Ancak gebelik süresi hesaplama sadece bu iki şekilde değildir. Gebelik türlerine göre değişiklik göstermektedir.

Gebelik hesaplama aracı, bu nedenle gebeliğinin süresi ile ortaya çıkan gelişmeleri ve bu gelişmelerle birlikte edinilen bilgileri de beraberinde getirmektedir.

NORMAL GEBELİK DEĞİLSE GEBELİK SÜRESİ NASIL HESAPLANIR?

Normal veya doğal olarak nitelendirilen gebelik türü dışında kalan gebelik türlerinde de gebeliğin süresine ilişkin hesaplamalar yapılmaktadır. Bu hesaplamalar embriyo aktarım tarihine göre, blastokist aktarım tarihine, yumurta toplama tarihine göre olmak üzere farklı tarihlerde; gebeliğin türüne göre belirlenmektedir.

GEBELİK SÜRESİ HESAPLAMA BEBEĞİNİZİN BOYU HAKKINDA DA BİLGİ VERİR

Gebelik süresi hesaplandığında bebeğin gelişim dönemi hakkında bilgi edinmek kolaylaşır. Gelişim dönemine özgü özelliklerde bu şekilde bilinir. Bu gelişim dönemine özgü özelliklerden en çok merak edilen ise genellikle bebeğin anne karnında şuan ne kadar uzunlukta olduğudur. Gebelik süresi hesaplandığında bebeğin boyuda tahmin edilebilir bir boy aralığına gelmiş oluyor.