Şanılurfa’nın Haliliye ilçesinde, yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik yürütülen evde bakım hizmetleri tüm hızıyla sürüyor.

Haliliye Belediyesi tarafından 4 kadın ve 3 erkek personelden oluşan ekiple yürütülen hizmette, ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik, saç, sakal tıraşı ve kişisel bakımları gerçekleştiriliyor. Hizmetlerden memnuniyetini dile getiren ihtiyaç sahibi, bakıma, muhtaç, engelli ve yaşlılar, çalışmalar nedeniyle belediye yetkililerine teşekkür etti. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un, "Haliliye’de ’Benim bir belediyem var’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce başlattığı evde bakım hizmeti, devam ettiriliyor. Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan, yaşlı veya engelli vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını 7 kişilik ekiple devam ettiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahiplerinin evlerini periyodik olarak ziyaret ederek, çalışmalarını yürütüyor. Ekip, belirlenen ihtiyaçlar kapsamında ihtiyaç sahibine saç, sakal kesimi, el, ayak tırnak kesimi, ev temizliği hizmeti veriyor, camlar silip, ihtiyaç halinde bulaşıkları yıkıyor.

Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen evde bakım hizmeti, vatandaşlardan da tam not aldı. Evlerinde bakım ihtiyaçları görülen ev sahipleri, hizmetlerinden dolayı Haliliye Belediyesine ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür etti.

Öte yandan hizmetten yaralanan vatandaşlara yönelik, program dahilinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce Karaali Kaplıcalarına sağlık turları da düzenleniyor.