Dünyanın en büyük boks turnuvası statüsünde olan Uluslararası 29. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, 8 Eylül Pazartesi İstanbul'da başlayacak.

Ataköy'deki Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek turnuvanın Topkapı'daki Cömertler Matbaacılık'ta düzenlenen basın toplantısına, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu, Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert ve kızı Nilgün Cömert katıldı.

Büyükler katogorisinde yapılacak ve 4 gün sürecek organizasyona 13 ülkeden 300'ün üzerinde sporcunun katılacağı 29. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, 8 Eylül Pazartesi günü Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda başlayacak ve 11 Eylül Perşembe günü ise final karşılaşmaları yapılacak.

Turnuvaya ise Türkiye, Kazakistan, Rusya, Azerbeycan, Bolivya, Bulgaristan, İngiltere, İsveç, Fransa, İtalya, Norveç, Macaristan ve Hollanda katılacak.

Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Atilla Cömert, "Açılış 8 Eylül Pazartesi günü saat 14.00'da başlayacak ve 11 Eylül Perşembe günü finaller yapılacak. Bu sene hem bayanlar hem de erkeklerde büyükler katogorisinde yapılacak ve ben renkli olacağını tahmin ediyorum. Çünkü kasım ayında Kore'de Dünya Bayanlar Boks Turnuvası düzenlenecek ve bu sebepten dolayı bayanlar için son sınav bizim turnuvamız. Çok kuvvetli ekiplerin gelmesi bekleniyor. Biz Cömert ailesi olarak bu turnuvaya ve salona Ahmet Cömert ismini verenlere çok teşekkür ediyoruz. Turnuva sonunda en cömert ve başarılı sporculara biz hediyeler vereceğiz." dedi.

Toplantıya davetli olarak katılan spiker Orhan Ayhan ise Ahmet Cömert federasyonu döneminde kendisinin alakası olmadığı halde bir olaydan dolayı görevinden istifa ettiğini; ancak bugün bu duruşu gösterecek onurlu insanların olmadığını söyledi.

Toplantı sonrası Atilla İlhan, Adnan Kuzu'ya bir plaket takdim etti. Öte yandan Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan turnuvaya ise girişlerin ücretsiz olacağı kaydedildi.