İZMİR (AA) - Bir süredir müsabaka oynanmayan Buca İlçe Stadı, Spor Toto 3. Lig'de bugünkü Altay-Kırıkhanspor maçına ev sahipliği yaptı.

Daha önce Bucaspor'un kullandığı ancak Yeni Buca Stadı'nın yapılmasından sonra bir süre boş kalan Buca İlçe Stadı'nda uzun bir aradan sonra Spor Toto 3. Lig 1. Grup'taki Altay-Kırıkhanspor maçı oynandı.

Daha önce eski Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın stat çevresindeki duvarları yıkmasıyla gündeme gelen statta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yenileme çalışmaları yapıldı.

Stat çevresine çit yapılıp, ağ gerilirken, soyunma odası ve tribünler elden geçirildi. Skorbordun da yenilendiği stadın zemininde de iyileştirme çalışmaları yapıldı. Stat zeminin sezon bitiminde yenilenmesinin planlandığı bildirildi.

İlk olarak Altay'ın 1-0 galip tamamladığı Kırıkhanspor maçına ev sahipliği yapan statta bundan sonra siyah-beyazlı ekibin iç saha maçları oynanacak. 

Bu sezon başında Atatürk Stadı'nın yenilendiği İzmir'de Yeni Buca Stadı'nın yanı sıra Buca İlçe Stadı'nda da müsabakalar oynanabilecek. Yıkımı tamamlanan Alsancak Stadı da önümüzdeki süreçte yeni proje dahilinde yapılacak.