Alman takımı Leipzig ise 6 puana sahip. Temsilcimiz Başakşehir ise yalnızca 3 puan toplayabildi. Bu bakıma yarın akşam oynanacak olan Leipzig maçından 3 puan almayı başarırsak puanımızı 6 yapacağız ve belki de gruptan çıkma şansımız bile olacak ancak açıklamalarına göre öncelikli hedef 3. Olmak ve UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılmak. İşte bu yüzden Başakşehir etkili bir futbol oynamaya hazırlanıyor.

Başakşehir Rakibine iyi Çalıştı

Alman takımı Leipzig dün akşam İstanbul’a geldi ve Başakşehir maçının hazırlıklarına başladı. Başakşehir ise rakibine iyi çalışmış durumda. Bu maçı düşünerek Denizlispor maçında bazı rotasyona giden Okan Buruk, özellikle rakibinin ataklarını nasıl keseceğine çalıştı. Ayrıca kontra atak futbolu tercih edip mücadelede öne geçmeye çalışacak. Bununla birlikte gruptaki diğer maçın sonucu da bizi yakından ilgilendiriyor. Eğer kazanan taraf biz olursak ve Manchester United PSG’yi yenmeyi başarırsa son maçımız PSG ile olacak. Oradan alacağımız 3 puan ile gruptan çıkma şansımız bile mevcut ancak bu noktada giriş yapmamak mümkün değil. Temsilcimizin şansı yok denecek kadar az olsa da en azından Avrupa Ligi’ni hedefliyoruz.

Leipzig Sınavından Kayıpsız Çıkmalıyız

Leipzig sınavından kayıpsız çıkmalıyız diyen Buruk, oyuncularının bu maçta iyi mücadele edeceklerinden kuşkusunun bulunmadığını söyledi. Ayrıca buradan mutlaka 3 puan alınması gerektiğinin altını çizen Okan Buruk, eğer bu mücadele 1 puan dahi alsak bizim işimizin zora gireceğinden söz etti. O yüzden hataya yer olmadığını vurgularken Twitter hesabı da temsilcimize destek mesajları ile doldu. Medipol Başakşehir – Leipzig maçı Çarşamba akşamı Türkiye saatiyle 20:55’te başlayacak ve naklen yayınlanacak. Gruptaki diğer maç da aynı saatte başlayacak ve bir gözümüz de orada PSG’nin yenilmesinde olacak. Eğer mücadeleyi PSG kazanırsa gruptan çıkma şansımız kalmıyor.