Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 79 saatlik eğitime katılarak ‘Gönüllü İtfaiyeci’ olmaya hak kazanan Bursa 911 Arama Kurtarma Derneği üyeleri, sertifika sevincini ve heyecanını bir arada yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve daha önce 102 kişinin eğitim aldığı ‘Gönüllü İtfaiyeci’ eğitim programına bu kez, Bursa 911 Arama Kurtarma Derneği’nden 26 kişi katıldı. 79 saatlik eğitimi tamamlayan ve yapılan sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan gönüllü itfaiyecilere belgeleri, Küçük Sanayi İtfaiye Binası’nda düzenlenen törenle verildi. ‘Gönüllü İtfaiyeci’ olmanın sorumluluğunu taşıyan katılımcılar, sertifika heyecanını ve sevincini de çalışma arkadaşlarıyla paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, gönüllü itfaiyeciliğin önemine değinerek, “Gönüllü itfaiyeciler, sadece bir sivil toplum oluşumu değil, devlet kuruluşudur. Belediyemiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz 79 saatlik eğitime katılan ve başarılı olan gönüllü itfaiyecilerimiz, bundan böyle olası yangınlarda ve sel baskınlarında Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile koordinasyon halinde çalışmalara katılıp, itfaiyecilere yardımcı olabilecekler.” diye konuştu.

Doğan, konuşmasının ardından, Bursa 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ali İhsan Gülcan ile gönüllü itfaiyecilere sertifikalarını verdi. Gülcan, olası afetlerde daha önce de itfaiyecilere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, aldıkları eğitim sayesinde bundan sonra daha bilinçli bir şekilde ve seve seve itfaiyecilere yardımcı olacaklarını kaydetti. Gönüllü itfaiyeciler de aldıkları eğitimle olası olaylara bilinçli olarak anında müdahale edebileceklerine dikkat çekti. Sertifikaların heyecanını yaşayan gönüllü itfaiyeciler, törende ‘Gönüllü İtfaiyecilik Yemini’ de etti.

Gönüllü itfaiyecilik eğitimi ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın sorumluluk alanında meydana gelebilecek yangınlara, su baskınlarına, her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda, teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahalede, ilkyardım hizmetlerinin yürütülmesinde, su altında her türlü arama ve kurtarma olaylarına müdahalede, müsabaka ve organizasyonlarda, eğitim ve tatbikatlarda gönüllü itfaiyecilerin de yardım çalışmalarında rol almaları amaçlanıyor. Bursa 911 Arama Kurtarma Derneği üyeleriyle birlikte, bugüne dek 128 gönüllü itfaiyecinin sertifika aldığı eğitimlere, 11-12 Mayıs tarihlerinde ise 15 kişinin daha katılacağı belirtildi.