Bitkisel Protein Tozu Nasıl Alınır?

Sizler için bu yazımızda bitkisel protein tozu nasıl alınır? Bitkisel protein kaynakları nelerdir? Sorularına en iyi şekilde cevap vermeye çalışacağız. Vejetaryenler ve veganlar tarafından yaygın olarak tüketilen bitkisel proteinler, hayvansal ürünlere alternatif olarak giderek daha fazla yer kazanıyor. Sosyal nedenlere ek olarak, bu gıdalar bağışıklığın güçlendirilmesine katkıda bulunur ve yüksek enflasyon zamanlarında daha ucuz seçeneklerdir.

Bitkisel Protein Tozu Nasıl Alınır?

Günümüzde protein tozu satan çok sayıda site bulunmaktadır. TorqnutritionHem bitkisel hem de hayvansal proteinler, bu makro besinin günlük alım ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ancak amino asitlerin vücutta ne kadar süreyle parçalandığı, reaksiyonlar ve insanlar için uzun vadeli faydalar açısından farklılıklar vardır. Buna rağmen bitkisel protein, süt ve et tüketimine duyarlı organizmalar için sağlıklı bir alternatif olarak ortaya çıkıyor ve başka birçok avantaj sunuyor.

Bitkisel Protein Kaynakları

Günlük hayvansal protein alımınızı değiştirmek veya azaltmak mı istiyorsunuz? Cevabınız evetse, bitkisel protein kaynakları aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

Soya Proteini

Soya, kısıtlayıcı bitkisel protein bazlı diyetler için önemli bir müttefiktir ve aynı zamanda eti taklit eden tariflerin üretiminde iyi bir ikamedir.

Nohut Proteini

Bitkisel protein kaynakları arasında bir diğeri de nohut. Yüksek protein gücü ve bir dizi başka faydası ile nohut, bitki bazlı bir protein diyeti için başka bir temel besindir. Fasulye yerine veya tamamlayıcısı olarak kullanılabilir ve vücut için yüksek miktarda demir ve vitamin sağlar.

Tofu Proteini

Soyadan elde edilen tofu, piyasadaki en yüksek besin gücüne sahip gıdalardan biridir. Peynire benzer şekilde, katı fermente tofu çubukları bağırsağın düzgün çalışmasına katkıda bulunur ve antikor üretir.

Kinoa Proteini

Yaygın olarak tüketilen kinoa, protein de dahil olmak üzere insan sağlığı için gerekli amino asitleri yüksek konsantrasyonda içeren bir tahıldır. Her 100 gram besinin 14 gramı protein, demir ve B vitaminleri gibi bileşenlere eşdeğerdir.

Mercimek Proteini

Bitkisel protein kaynakları listesi mercimekle devam ediyor. Bir fincan pişmiş mercimek, 18 grama kadar protein sağlar. Birkaç tarifte kullanılabilirler. Proteine ​​​​ek olarak mercimek, büyük miktarda yavaş sindirilen karbonhidratlara sahiptir. Tek bir fincan porsiyon, önerilen günlük diyet lifi alımının yaklaşık %50'sini sağlar.

Spirulina Proteini

Spirulina çok besleyici bir mavi-yeşil algdir. Yaklaşık iki yemek kaşığı deniz yosunu, 8 grama kadar tam protein sağlar.

Bezelye Proteini

Bezelye iyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Bir fincan pişmiş yeşil bezelye, yaklaşık 9 gram besin sağlar. Bezelye protein tozu Torq nutrition web sitesinde yer almaktadır.

Yulaf Ezmesi

Yarım fincan kuru yulaf porsiyonu, 6 grama kadar bitki bazlı protein sağlayabilir. Ayrıca 4 gram lif ve çinko, fosfor, magnezyum ve folat gibi iyi miktarda besin sunar.

Şayet, protein tozu satın almak isterseniz, Torqnutrition.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Sitede whey protein tozunun yanı sıra bitkisel protein tozu da bulabilirsiniz.