Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde vatandaşlar, yaz mevsimi ile birlikte açan papatyaları kış çayında kullanmak için hazırlık yapıyor.

Yaz mevsimi ile birlikte bir yandan doğa renklenirken, açan papatya çiçeği de doğaya eşsiz güzellik katıyor. Kulp ilçesi Hamzalı Mahallesinde yaşayan bazı köylüler, kışın sert geçeğini düşündükleri için şimdiden kışa hazırlık yapmaya başladı. Bu çerçevede papatya çiçeğini toplayan köylüler, soğuk algınlığı halinde papatyaları çay gibi demleyerek hastalığa karşı şifa arayacak.

Avcılar'da Metrobüs Faciası: Durakta Bekleyen Araca Çarpan Metrobüs 21 Kişiyi Yaraladı
Avcılar'da Metrobüs Faciası: Durakta Bekleyen Araca Çarpan Metrobüs 21 Kişiyi Yaraladı
İçeriği Görüntüle

Hamzalı köyünde çiftçilik yapan Mahmut Taş “Bu yıl yağışlar boldu ve bahar mevsiminde papatyalar her yerde açtı. Biz de kış aylarında papatya çayı yapmak için bitkileri toplayıp kurutuyoruz. Kışın da soğuk algınlığına iyi geldiği için her akşam bir bardak içmeyi de ihmal etmiyoruz” dedi.