Hastanın ihbarı üzerine, polis ekipleri hastaneye gelerek detaylı inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, gizli kamerayı yerleştiren kişinin, hastaneye hizmet veren müteahhit firma personeli olduğu tespit edildi. Şüpheli, hastane ile olan ilişkisini kaybetti ve adli işlem başlatıldı.

KTÜ'den Konuyla İlgili Açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, hastanın MR kabininde cep telefonu kamerası ile kayıt yapıldığını fark ettiği ve hemen durumu yetkililere bildirdiği belirtilerek, "Üniversitemiz, hasta mahremiyeti ve güvenliğini en üst düzeyde koruma sorumluluğunun bilincindedir" denildi. Ayrıca, olayın ardından söz konusu personelin hastaneden ilişiğinin kesildiği ve adli makamlara intikal ettirildiği ifade edildi.

Fahrettin Altun Gidiyor mu? Yerine Burhanettin Duran Gelecek İddiası Gündemde Fahrettin Altun Gidiyor mu? Yerine Burhanettin Duran Gelecek İddiası Gündemde

Skandalın Ardından Alınan Önlemler

Üniversite yetkilileri, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri alacaklarını duyurdu. Ayrıca, hastaların güvenliğini sağlamak amacıyla hastanede denetimlerin arttırılacağı bildirildi. KTÜ, olayın ciddiyetine değinerek, hasta mahremiyetinin korunmasının en öncelikli sorumlulukları olduğunu vurguladı.

Olayın Sonuçları ve Kamuoyuna Duyuru

KTÜ Farabi Hastanesi'nde yaşanan bu skandal, tüm Türkiye'de büyük bir yankı uyandırdı. Üniversite yönetimi, olayın ardından kamuoyuna saygıyla duyurduklarını belirterek, olayın titizlikle incelendiği ve gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını açıkladı.