Adıyaman’ın Kahta ilçesinde çevreye ve değerlere sahip çıkmaya dikkat çekmek için 100’den fazla bisikletli şehir turu yaptı.

Kahta Girne Ortaokulu bahçesinde toplanan bisikletli öğrenciler, Abdrullah Köroğlu Caddesi’nden başlayarak şehir merkezindeki M. Kemal Caddesi’nden geçerek 5 kilometre pedal çevirip daha sonra etkinliğin başladığı alana geri döndü.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Girne Ortaokulu Müdürü İbrahim Kökpınar, “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik Merkezi ortak protokolü ve değerler eğitimi kuruldu okullarda. Kahta’da değerler kulübü olan tek okul biziz. Bu yılın başında yaptığımız toplantılarda yıllık çalışmalarımızı planladık. Yaptığımız bu çalışmaların arasında da bisiklet turu vardı. Bisiklet turundaki amacımız, değerlerimize ve çevremize farkındalık oluşturmaktı. Bunun için böyle bir etkinlik yaptık. Kahta’da bir ilk bu. 100 kişiden fazla bisikletli öğrenci ve vatandaş vardı. Hep birlikte güzel eğlendik. Öğrencilerden çok güzel tepkiler vardı. yolda giderken bunları o öğrencilerden duymaktan da mutluluk oldum. Bisikletlerin önüne yapıştırdığımız pankartlarla bir mesaj vermek istedik. Esnafa topluma çevre ve değerlerimiz ile ilgili bir mesaj verebilmişsek yine mutlu bize" diye konuştu.

Etkinliğe katılan 7. Sınıf öğrencisi Ayşe Şahin ise bisiklet turu ile insanların kıymetli bir varlık olduğuna dikkat çekip, ailesine, milletine, değerlerine ve insanlığa faydalı olma bilincini aşılamak istediklerini söyledi.