Adıyaman’ın Samsat ilçesinde el emeği göz nuru eserler sergilendi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde Samsat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Samsat Belediyesi Ahmet Aydın Düğün Salonunda düzenlenen sergi açılışına İlçe Kaymakamı Süleyman Bakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Fatih Yavuz, kamu kurum ve kuruluş amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Çoban, Hayat Boyu Öğrenme Haftası nedeni ile düzenlenen eserlerin, bünyelerinde açılan 123 kursta üretilen eserler olduğunu ifade etti.

Çoban konuşmasında, "Bu yıl açılan 123 kursta binin üzerinde kursiyere ulaştık. 6 Şubat depremi sonrasında dışarıdan göç alan Samsat ilçemizde kurs sayısını da arttırma durumunda kaldık. Önümüzdeki dönemde de yine aynı heyecan ve azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın ise yaptığı konuşmasında diğer bölgelerde Halk Eğitim kurslarında azalma görülürken Samsat’ta artmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan açılış sırasında yaptığı değerlendirmede sabır ve özveri ile hazırlanmış olan ürünlerin çok güzel olduklarını vurgulayarak, emeği geçen idareci, öğretmen ve kursiyerlere teşekkür etti.