Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce şehit yakınları ve gazilerin onuruna iftar programı düzenlendi.

Kule Park Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Eşi Hatice Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Eşi Gülnaz Başsoy, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, bu vatan uğruna mücadelede bulunmuş şehit ve gazileri bir kez daha anmak aynı zamanda bu ruhu kendi içlerinde yaşamak ve yaşatmak için birarada bulundukları belirterek, katılımlarından ötürü tüm şehit yakınları ve gazilere teşekkürlerini iletti.

Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş ise konuşmasında; “Bir milletin varlığını devam ettirebilmesi bağımsızlığını koruyabilmesine bağlıdır. Bağımsızlığını korumayı başaramayan milletler yok olmaya, tarihin derin girdaplarında yok olup gitmeye mahkûmdur. Türk milleti tarih boyunca destanlar yazmış, her türlü güçlüğü, her hal ve zamanda yenmiştir. Takvimlerin her yaprağı onun bir kahramanlık örneği ile süslüdür. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin hiçbir şartta bağımsızlığımızdan, özgürlüğümüzden, yurdumuzun bütünlüğü ve milletimizin birlik beraberliğinden taviz vermeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Milletimizin ayırt edici niteliklerinden en büyüğü şüphesiz ki şehitlik ve gaziliğe verdiği önem, şehit ve gazi evlatlarına bakış açısı ve duyduğu derin sevgi ve saygıdır. Tüm mukaddes değerlerimiz için, bağımsız ve özgürlüğümüz için toprağa düşen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Mukaddes değerlerimiz için, milletimizin geleceği için sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, babanızı, kardeşinizi bu vatan için şehir verdiniz. Emin olunuz ki şehit düşen veya gazi olan evlatlarınız yalnız sizlerin değil tüm milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaklardır. Her türlü ihtiyacınız ile yakından ilgilenmek şükran ve vefa borcumuzdur. Bize iletmek istediğiniz bir talebiniz olursa, kendinizi yalnız hissederseniz lütfen Valiliğimize ve Kaymakamlıklarımıza yazın veya şahsen başvurun. Bunları yakından, büyük bir sorumluluk içerisinde takip ettiğimizden ve edeceğimizden emin olun.

Kardeşlik saflarımız biraz daha sıklaştırmamız ve bugünden biraz daha dikkatli ve duyarlı olmamız önem arz etmektedir. Toplumsal yaşama güvensizlik duygusunun yayılmasını arzu edenler olabilir, izin vermeyelim. Dedikoduların ilimizin sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik enerjisini heba etmesine izin vermeyelim. Yarını iyi kurabilmek için bugünü ve dünü iyi anlayalım. İl olarak, bölgemizi yönlendirici ve kalıcı bir etkide bulunmamız lazım. Fırsatları iyi değerlendirerek bir zemin kaymasına izin vermeyelim. Bilelim ki eksik bilgi ile sağlıklı bir kanaate varılmaz. Sağdan soldan bir bölümünü bildiğimiz ve duyduğumuz değerlendirmeleri doğru zannedip, onlarla karar vermeyelim. Biliniz ki Devletiniz sizin huzur ve güveniniz için yapılması gerekenleri kararlılıkla yapmaktadır. Hiçbir şekilde kanunlara muhalefet edenlere göz yumulmaz ve vatandaşlarımızın hukukunun çiğnenmesine müsaade edilmez.

Dünyaya, insanlığa söyleyecek çok sözü olan bir milletimiz, bir ülkeyiz. İnsanlık tarihine fazileti biz kazıdık. İnsanlığın bilgi çağından bilgelik çağına geçmesinin adeta zorunluluk olduğu dünyamızda insanlığa söyleyecek çok sözümüz var. Şehitlerimizin aziz hatırasına karşı borcumuzu eda etmek istiyorsak, birbirimizin daha çok severek, Erzincan’ımızda örneğini keyifle yaşadığımız ve yaşattığımız gibi birlik ve beraberlik içerisinde, ilimizi, ülkemizi dünyanın en önde gelenleri arasına getirebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edelim.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ezan okunması ile iftarlarını açan Vali Ali Arslantaş, Eşi Hatice Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları şehit yakınları ve gaziler ile sohbet ederek, istek ve taleplerini dinlediler.