Büyükçekmece’de iddiaya göre mal sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak için binanın yaklaşık 20 yerinden karot örneği aldırıp, bodrum kattaki perde betonları kestirdi. Apartman sakinleri mal sahibinin yine, binanın çatısına ve dış cephesine de zarar verdiğini bu yüzden evlerin su aldığını söyledi.

İddiaya göre, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 20 yıllık 4 katlı 10 daireli apartmanın toprak sahibi apartmanın kentsel dönüşeme girmesini istedi. Daire sahipleri duruma karşı çıkınca toprak sahibi binaya zarar vermeye başladı. Özel bir firma tarafından binanın 20 yerinden karot örneği alındığını ifade eden daire sahipleri, yine mantolama adı altından binanın dışının birçok noktasının delindiğini ifade etti. Yine binanın bodrum katında da perde betonların kesildiğini belirten vatandaşlar, binanın çatısına ve dış cephesine verilen zarar yüzünden evlerin içerisine de su aktığını belirti. Apartman sakinleri söz konusu konuyla ilgili mal sahibi hakkında şikayetçi olduklarını ifade etti.

Kat sahiplerinden Meryem Kule, “Bina 20 senelik yaklaşık. 2005 yılından bu yana burada oturuyorum. Bu apartmanda 7 kiracı var ayrıca mahkemelik olan ve tapularının alınmadığı 3 tane de daire var. Kiracıları çıkarmak istiyor. Kiralarda artış oldu. Daha yüksek fiyata daireleri kiraya vermek için kiracıları çıkarmak istiyor. Eski kiracılara çok fiyat yükseltemediği için onları çıkarıp kentsel dönüşüme vermek istiyor. Gördüğünüz gibi binanın tuğlalarına doğru delikler açmış binanın içine su girsin diye. 30’a yakın karot örneği alındı. Ben şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. Bir binadan 30 tane karot örneği mi alınır? Çürük raporu almak için her yeri kesmişler. Şikayetçi oldum suç duyurusunda da bulundum. Bizi burada ölüme terk etti. Burada 10 daire var. 10 aile. Hepimiz burada çoluk çocuğumuz ile ölüme terk edilmiş hissediyorum. İnsan canı bu kadar kıymetsiz mi?” dedi.

Münire Kule, isimli bir başka apartman sakini ise, binaya şuurlu şekilde zarar verildiğini kaydederek, “Bu insanları dışarıya atmaya çalışmak. Binanın perde betonlarını kesmiş. Binaya zarar vermek maksatlı. Biz bir deprem kuşağında yaşıyoruz. Bir deprem olsa bu bina gider. Su var birçok yerde. Binaya delikler açıldı bilerek su girmesi için. Bodrum zaten gördüğünüz şekildeydi. Şikayetçi olduk bizde. Bir yere de gidemeyiz bu şekilde oturuyoruz” diye konuştu.