Öğrencilerinin temiz olmadığını ve onlara öğretmenlik yapmanın kendine ağır geldiğini ifade eden sözlerinden dolayı tepki çeken Hafize Dal'ın şu paylaşımı gündem olmuştu;

"TEMİZLİK NEDİR BİLMEYEN ÇOCUKLAR..."

“Ben de tertemiz mis gibi çocuklarla ders yapmak istiyorum. Doğuda temizlik nedir bilmeyen çocuklar içerisinde hastalıklarla boğuşmak istemiyorum…Öğretmene değer verilmeyen bu ülkede öğretmen olduğum için çok pişmanım… 4 sene bu hataya mahkum edilmek istemiyorum...”

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Gündemde öndemli yankı uyandıran öğretmenin paylaşımına gelen tepkiler sonrası Muş Valiliği işlem başlatarak, Hafize Dal'ın görevini "kişinin tedbiren sözleşmesinin askıya alınmasına yönelik işleme başlanmıştır” açıklaması kamuoyuyla paylaşıldı.

BULANIK HAKKINDA VE ÖĞRETMENLİKLE İLGİLİ DİĞER DİKKAT ÇEKEN TWEETLERİ ORTAYA ÇIKTI!

Tepkiklerin ardından hesabını kapatan Hafize Dal'ın paylaşımlarına ilişkin haber merkezimiz yaptığı araştırmada, kapatılan hesapta paylaşmış olduğu tweetlere ulaştı. Tweetlerde de benzer şikayetlerin Muş'un Bulanık ilçesi ve orada öğretmenlik yapmakla ilgili olduğu dikkat çekiyor. İşte o tweetlerden bazıları;

"Buradan gittiğimde ne kötü günlerdi Allah bir daha yaşatmasın diye dua edeceğim."

"Mutsuz olduğum bir yerde 4 sene çalışmaya mahkum olmak..."

"Bulanık'a gitmek istemiyorum diye bağırmak istiyorum..."

"Okul bitti Bulanık da 2 gün nasıl geçecek bilet bulamayıp evde kalmak. Yanlış anlaşılmasın bileti 1 ay önce aldım. :("

"Birgün buradan gidebilecek miyim?"

"Bulanık da zaman duruyor sanki günler geçmek bilmiyor..."

"Bulanık=Açık cezaevi"

"Bulanık benim bütün hayallerimi geleceğimi elimden alıyordu. Öğretmen olduk diye 4 sene buna mahkum olmak zorunda mıydık???"

"Öğretmenler olarak öğretmen olduğumuz için harcadığımiz emek için sadece üzülüyoruz. Ve işimiz bize zorken zaten 10 kat daha zor geliyor. Hakkımız verilsin artık.."

"Sözün bittiği yer diyorum başka birşey demiyorum. Neden okuduk ki biz onca sene emek para harcadık. Ne farkımız kaldı herkesin artık diline maskara oldukk...."

"Yine Bulanık da 2 hafta ancak geçmiştir ve ben 2 ay gibi hissetmiştimdir. Burada 4 sene nasıl geçecekti :("

Kaynak: Beyaz Gündem