Küçük yaştayken sosyal medya ve dijital mecralarda içerik üreterek tanınmaya başlayan Dijital Pazarlama Uzmanı Talha Aslan, yeni yöntemlerle yapılan medya dolandırıcılıklarına karşı uyardı.

Gündemde olan ve imzası bulunan viral reklam içerikleriyle tanıdığımız Talha Aslan, Sosyal medya hesabından yeni yöntemlerle yapılan dijital dolandırıcılara karşı uyardı. Birçok kişinin mesaj atması sonucu aynı şekilde dolandırmaya çalışan dolandırıcıların mesajlarını dikkate alınmaması gerektiğini söylediği bir paylaşım yaptı. Paylaşımında uyarıda bulunan Dijital Medya Uzmanı Talha Aslan ‘’ Size yakınlarınızın hesabından gelen ve ben şu kadar para kazandım sende kazanmak istiyorsan bu ibana para at ve daha fazlasını geri al şeklinde atılan mesajların hiçbir aslı yoktur Bunlar tamamen dolandırıcların sizleri kandırma yöntemleridir. Lütfen sosyal medya kullanırken yakınlarınızdan gelen bu mesajlardaki para isteme olaylarına inanmayın. Hemen yakınınızı arayıp profilinden böyle bir mesaj geldiğini ve hesabını güvence altına alması gerektiğini söyleyin.’’ dedi.

İNSANLAR SOSYAL MEDYA KULLANIRKEN DİKKAT OLMALI
Birçok insanın hesabım çalındı veya dolandırıldım şeklinde başvurular yaptığını gören Talha Aslan, sosyal medya ve internet kullanan herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Aslan ‘’Onca güvenlik önlemi alma imkanınız var, bu mesajı sizin hesabınızdan başkasına atarak sizleride suçlarına alet edebilirler, lütfen profillerinizde iki faktörlü doğrulamaları aktif edin ve giriş yaparken telefonunuza mesaj gelsin. Böylece bu tip olayların önüne basitçe geçmiş olacaksınız.’’ dedi.