Muş’un Varto Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün (HEM) açmış olduğu kurslara devam eden kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru eserler sergilendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen yılsonu sergilerinin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü N.Sait Yetkiner, şube müdürleri Abdul Nasır Sever ve Ömer Faruk Tunç, kamu kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Sergi açılışında bir konuşma yapan Varto HEM Müdürü M. Sait Turan, hedeflerinin tüketen değil üreten ve ürettikleri ile aile bütçelerine katkı sunan meslek sahibi bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Turan, "Merkezimizce gönüllülük esasına dayanarak açmış olduğumuz sosyal ve kültürel kurslarla toplumun kültür seviyesini yükseltmek, bilgi ve becerileri kazandırmak amaçlanmıştır. 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde bin 140 kurs açarak çalışmamıza devam ettik. Kurslarımıza 950 bayan, gerisi erkek olmak üzere bin 700 kişiye kurs verdik. Bu yıl da sergimizi açıyoruz. Halkla öğrencilerimizle bir aradayız. Huzurlarınızda bayanlara teşekkür ederim. Toplam 3 bin kursiyer devam etmektedir. Müdürlüğümüzce hayat dolu kursiyerlerimiz bu kurslardan başarı elde ederek sertifika almaya hak kazanmıştır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner ise, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün hazırlamış olduğu sene sonu sergisine katıldıklarını belirterek, “Arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu göz nuru el emeği ürünleri gördük. Çok muhteşem şeyler yapmışlar. Tabi iki yaparak yaşama ve öğrenme bizim ilkemiz. 2016-2017 eğitim öğretim yılını ‘insan isterse başarır’ sloganıyla biz hareket ettik. Arkadaşlarımızda başardılar. Huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından iki gün açık kalacak serginin açılışı Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner tarafından yapıldı.