Osmaniye Belediyesi tarafından, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında afetzede çocuklar için hazırlanan “Çocuk Oyun Otobüsü” köy okullarında öğrencilerle buluşuyor. Okul bahçelerine konuşlanan otobüsü ziyaret eden öğrenciler, yaşlarına uygun oyuncaklarla oynayıp, keyifli dakikalar geçiriyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerden etkilenen 11 kent arasında yer alan Osmaniye’de yaralar sarılmaya devam ederken, çocukların moral ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutmak için de çeşitli projeler hayata geçiriliyor.

Bu çerçevede, Osmaniye Belediyesi tarafında çocukların yaşadıkları travmaları daha hızlı atlatabilmeleri adına hazırlanan “Çocuk Oyun Otobüsü” her gün farklı bir noktada konuşlanıyor. Merkeze bağlı Çağşak Köyü İlkokulunu ziyaret eden oyun otobüsü, anasınıfı 1 ve 2. sınıf öğrencilerini ağırladı. Otobüsü ziyaret eden minikler, oyuncaklarla oynayıp, uzman personeller gözetiminde resim ve boyama etkinliklerine katılarak eğlenceli vakit geçirdiler. Çocuk oyun otobüsü, her gün, çadır kent, konteyner kent, köy okulları ve mahalleleri dolaşarak, deprem afetinden etkilenen çocukların eğlenceli vakit geçirmelerine katkı sunmayı sürdürüyor.