Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde çiftçilikle uğraşan hayırsever bir vatandaş depremzedelere 80 bin euro bağışta bulundu.

40 yakını ile birlikte kendisine kalan mirası çözmek için 10 yıldır uğraşan Muhammet Atik, bu zaman zarfında mirasçı sayısı 90 kişiye çıktı. Uzun uğraşlar sonucunda yakınlarını ikna eden Atik, sorunu çözerek miras kalan 2 arsayı 108 bin euroya sattı. 10 yıl içinde yaptığı masrafları düşen Atik, geriye kalan 80 bin euroyu AFAD üzerinden depremzedelere verilmek üzere Ziraat Bankası’na yatırdı.

Muhammet Atik, “Nenemden, dedemden kalan miras vardı, 40 kişiydi. Bunları çözdüm ve 108 bin euroya 2 arsa sattım. Masraflarımı çıktıktan sonra 80 bin euro afetzedelere yardım diye mirasçıların adına gönderiyorum. Ziraat Bankası’na yatırdım. Depremzedelere verilmek üzere AFAD üzerinden depremzedelere gönderdim. Yaklaşık 10 yıldır uğraşıyordum. Çok uğraştım 40 kişi idi, yakınlarımdan birkaç kişi daha vefat etti ve 90 kişi oldu. Bunu tam zamanında bitirdim. Bunu müjde diye depremzedelere gönderiyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimize dua ediyoruz" dedi.

19 Mayıs Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakan Ayar ise “Vatandaşımız Muhammet Atik Bey’e, yapmış olduğu 80 bin euro bağış için teşekkür ediyoruz. Yardımlar bölgeye iletildi. Bütün afetzedelerin dualarını aldı. Kendisine minnettarız" diye konuştu.