Ray armatürlerin kullanımı, mimari veya özel gereksinimleri olan binalarda ışık sağlamanın en modern yollarından biridir. Bu sistemde, ışık kaynakları birbirine bağlı bir yolda bir ray üzerine yerleştirilir, böylece bu armatürler yan yana olacaktır. Bir ray armatürü kullanmak isteyen birçok kişi  için, aydınlatma pazarındaki çok çeşitli ürünler arasından ışığın türünü ve beraberindeki ekipmanı seçmek zor olabilir. Ray armatürlerini kullanarak farklı aydınlatma uygulamalarına ve türlerine bakmak için bu makalede bizi takip edin.

  • Ticari Aydınlatmada Ray Armatürlerin Kullanımı

Ray armatürler bugün mağazada yaygın olarak kullanılmaktadır. Ray ışığının en önemli özelliği, aydınlatmayı yerelleştirme ve istenen öğeyi vurgulama olasılığıdır. Bu özellik, modern mağazaların iç aydınlatma tasarımlarında ray armatürlerin  kullanımını bir zorunluluk olarak görmelerini sağlamıştır.

Ayrıca ticari bir mekanın aydınlatma tasarımının en önemli parçalarından biri olan mağaza vitrin aydınlatması, müşterinin dikkatini çekmede en önemli faktör olarak ray ışıklarını kullanmaktadır.

  • Ofis Alanında Ray Armatürler

Ofis alanlarında, ray armatürlerhttps://ecowat.com/tr/shop/ girişler, karşı aydınlatma, şirket logosu aydınlatması ve alan ek aydınlatması için kullanılabilir. Ofis alanında ray ışıklarının kullanılması tartışmasında göz önünde bulundurulması gereken bir şey, ray armatürün konumunun ve radyasyon yönünün körlüğe neden olmayacak veya bilgisayar ekranlarının görünümünü bozmayacak şekilde ayarlandığından emin olmaktır.

  • Ray Armatürler  ile Ev ve Konut Aydınlatması

Konut alanları da son yıllarda mimarların ray ışıklarını kullandığı mekanlar ve uygulamalar arasında yer alıyor. Ray armatürü mutfak tezgahının üzerinde sürekli bir çizgiye koyabilirsiniz. Veya  L şeklindeki şekli mutfağa monte ederek, dolaplardaki yerel aydınlatmaya ek olarak, mutfakta genel aydınlatma sağlayın. Yaşam alanlarında ve yatak odalarında kontrast oluşturarak dekoratif unsurları öne çıkarabilirsiniz. 15 watt, 25  watt ve 35  watt   ray  lambaları bu alanlarda en çok kullanılanlardır.

Neden Ray Armatürler Kullanmalısınız? Ray Armatürlerin avantajları nelerdir?
1. Rahat ve kolay kurulum

2- İstenilen radyasyonun yoğunluğunu ve açısını ayarlayabilme                                      

3- Modern ve şık görünüm

4. Zemine, tavana ve duvara, yüzey, gömülü ve askı olarak monte etme imkanı

5- Her yöne ışık tutabilme özelliği (360 derece dönebilme)
 

Ray Armatürlerin Bakım ve Onarım Koşulları Nelerdir?

Ray armatürler satın alırken en önemli noktalardan biri, arıza olasılığını ve gelecekte ray armatür için onarım ihtiyacını azaltmak için standart raylarla uyumlu bir ışık satın almaktır. Standart raylar şu anda J, H ve L olmak üzere üç stile ayrılmıştır.  onarım maliyetlerinizi azaltmada önemli bir rol oynayabilecek bir diğer önemli nokta, ürünleriyle geçerli bir garanti sunan bir üreticiden ray armatürler satın almaktır, bu durumda ışıklarınızı tamir etme maliyeti konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Ray armatürler, farklı stillerde çok çeşitli model ve şekillere sahiptir, bu nedenle farklı dekorasyon stillerine sahip her türlü alan için geçerlidir ve iyi bir seçimdir. Mekanınızda şık ve uygun fiyatlı bir aydınlatma istiyorsanız, LED ray armatürler sizin için en iyi seçimdir.

https://ecowat.com/tr/