Bir ihbar üzerine olay yerine giden polis ekiplerine yönelik gerçekleştirilen silahlı ve bıçaklı saldırıda 2 polis memuru şehit oldu . Olay sonrası saldırgan yaralı olarak yakalanırken, öfkeli kalabalığın linç girişimi polis ekiplerinin müdahalesiyle önlendi. Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alınırken saldırının detaylarına ilişkin soruşturma başlatıldı.
İhbara Giden Polis Ekiplerine Saldırı Düzenlendi
Olay, gece saatlerinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre çevrede yaşanan bir taşkınlık ve kavga ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, kısa süre sonra şüpheli şahsın saldırısıyla karşı karşıya kaldı.
Şüphelinin önce bıçakla ardından da silahla polis ekiplerine saldırdığı öğrenildi. Çatışma sırasında ağır yaralanan iki polis memuru için sağlık ekipleri hızla bölgeye yönlendirildi.
Çevrede büyük panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi.
Ağır Yaralanan Polis Memurları Kurtarılamadı
Saldırıda ağır yaralanan polis memurları ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen iki polis memuru da kurtarılamayarak şehit oldu .
Şehit haberinin ardından emniyet teşkilatı ve hastane çevresinde büyük üzüntü yaşandı. Polis memurlarının meslektaşları gözyaşlarına hakim olamazken, hastane çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.
Şehit olan polislerin kimliklerinin resmi açıklamanın ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
Yaralı Yakalanan Saldırgan Gözaltına Alındı
Saldırganın olay sırasında çıkan arbede ve müdahale sırasında yaralandığı öğrenildi. Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen şüpheli ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olayın duyulmasının ardından bazı vatandaşlar hastane önünde toplandı. Öfkeli kalabalığın saldırgana yönelik linç girişiminde bulunmak istediği öğrenildi. Ancak polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alarak şüpheliyi kalabalığın elinden çıkardı.
Şüphelinin hastanedeki tedavisinin ardından emniyete götürüleceği bildirildi.
Bölgede Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı
Olay sonrası Çorlu’da birçok noktada güvenlik önlemleri artırıldı. İlçe genelinde şüpheliyle bağlantılı olabilecek kişilere yönelik araştırma başlatıldı.
Olay yeri inceleme ekipleri saldırının gerçekleştiği bölgede detaylı çalışma yaptı. Çevredeki güvenlik kameraları incelenmeye alınırken, görgü tanıklarının ifadelerine de başvuruldu.
Yetkililer, saldırının tüm yönleriyle araştırıldığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.
Emniyet Teşkilatında Büyük Üzüntü Yaşandı
İki polis memurunun şehit olması emniyet camiasında derin üzüntüye neden oldu. Birçok ilde emniyet müdürlükleri ve kamu kurumlarında Türk bayrakları yarıya indirildi.
Sosyal medyada da çok sayıda kullanıcı şehit polisler için taziye mesajları paylaştı. Meslektaşları, şehit polislerin görevlerini fedakarca yerine getirdiğini ifade etti.
Yetkililer, şehit ailelerine gerekli tüm desteğin sağlanacağını belirtti.
Soruşturma Çok Yönlü Devam Ediyor
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Saldırganın geçmiş kayıtları, olayın nedeni ve olası bağlantıları araştırılıyor.
Güvenlik kaynakları, saldırının bireysel mi yoksa planlı mı olduğunun yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacağını ifade etti.
Çorlu’da yaşanan bu acı olay, kamu görevlilerine yönelik şiddet olaylarını yeniden gündeme taşıdı. Şehit düşen iki polis memurunun ardından tüm Türkiye yasa boğulurken, saldırının aydınlatılması için çalışmalar sürüyor.




