Avrupa futbolunun iki güçlü temsilcisi İspanya ile Belçika , yarı finale yükselmek için kozlarını paylaşacak. ABD'nin Los Angeles kentindeki mücadeleyi kazanan ekip, yarı finalde Fransa ile eşleşecek. Turnuvanın en sağlam savunmalarından biriyle sahaya çıkacak İspanya ile hücum gücüyle öne çıkan Belçika arasındaki mücadele futbolseverler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Yarı Final Bileti İçin Dev Mücadele Oynanacak

İspanya ile Belçika, Los Angeles Stadyumu'nda TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu hakemlerinden Michael Oliver yönetecek. Yardımcılıklarını ise Stuart Burt ve James Mainwaring üstlenecek.

Karşılaşmanın galibi, daha önce yarı finale yükselmeyi başaran Fransa 'nın rakibi olacak. Bu nedenle mücadele, turnuvanın en kritik eşleşmeleri arasında gösteriliyor.

İspanya Savunması Güven Verdi

İspanya, turnuva boyunca sergilediği disiplinli futbol ve savunma performansıyla dikkat çekti. Grup aşamasında Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kalan İspanyollar, daha sonra Suudi Arabistan'ı 4-0 , Uruguay'ı ise 1-0 mağlup ederek son 32 turuna yükseldi.

Eleme turunda Avusturya'yı 3-0 , son 16 turunda ise uzatma dakikalarında bulduğu golle Portekiz'i 1-0 yenerek çeyrek finale çıkan İspanya, turnuvada oynadığı beş maçta henüz gol yemedi. Bu performans, takımın savunma gücünü ortaya koyan en önemli istatistiklerden biri oldu.

Luis de la Fuente Temkinli Konuştu

İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente , Belçika maçının turnuvadaki en zorlu sınavları olacağını söyledi.

Deneyimli teknik adam, Belçika'nın Avrupa'nın önemli kulüplerinde forma giymiş tecrübeli oyunculardan oluştuğunu belirterek, tüm dikkatlerinin bu mücadelede olduğunu ifade etti. Olası Fransa eşleşmesine ilişkin soruları da yanıtlayan De la Fuente, şu an tek odak noktalarının Belçika karşılaşması olduğunu vurguladı.

İspanya'nın hücum hattında ise Lamine Yamal ve Mikel Oyarzabal ön plana çıkıyor. Turnuvada dört gol atan Oyarzabal takımın en skorer isimlerinden biri olurken, genç yıldız Yamal performansıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

Belçika Hücum Gücüyle Öne Çıktı

Belçika ise turnuva boyunca hücum futboluyla ön plana çıktı. Son 32 turunda Senegal'i uzatmalarda eleyen Kırmızı Şeytanlar, son 16 turunda ev sahibi ABD'yi 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Charles De Ketelaere liderliğindeki hücum hattı, şu ana kadar kaydettiği 13 golle turnuvanın en üretken ekiplerinden biri oldu. Bu alanda yalnızca Fransa ve Arjantin daha fazla gol kaydetti.

Rudi Garcia Takımına Güvendi

Belçika Teknik Direktörü Rudi Garcia , takımının Avrupa şampiyonunu eleyecek kaliteye sahip olduğunu söyledi.

Barcelona'dan Osimhen Hamlesi İddiası! Galatasaray ile Temas Gündemde
Barcelona'dan Osimhen Hamlesi İddiası! Galatasaray ile Temas Gündemde
İçeriği Görüntüle

Garcia, İspanya'nın topa sahip olma konusunda dünyanın en başarılı ekiplerinden biri olduğunu kabul ederken, Belçika'nın da güçlü hücum hattı sayesinde rakibine zor anlar yaşatabileceğini ifade etti. Takımın özgüveninin yüksek olduğunu belirten deneyimli teknik adam, oyuncularına güvendiğini dile getirdi.

Forvet oyuncusu Romelu Lukaku ise yarı finale çıkabilmek için kusursuz bir oyun sergilemeleri gerektiğini söyledi. Tecrübeli golcü, böylesine büyük turnuvalarda hiçbir takımın sadece mücadele etmek için sahaya çıkmadığını belirtti.

40 Yıl Sonra Aynı Sahne Kuruldu

İspanya ile Belçika, Dünya Kupası tarihinde unutulmaz bir eşleşmeyi yeniden yaşayacak. İki takım en son 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde karşı karşıya gelmiş, mücadeleyi penaltı atışları sonunda Belçika kazanarak yarı finale yükselmişti.

O karşılaşmada penaltıyı kaçıran isim olan eski İspanyol futbolcu Eloy Olaya , yıllar sonra yapılan açıklamada bu kez sonucun İspanya lehine olmasını istediğini belirtti. Futbolseverler ise 40 yıl sonra oynanacak bu kritik karşılaşmada hangi takımın yarı finale yükseleceğini büyük bir merakla bekliyor. Turnuvanın en güçlü savunmalarından biri ile en etkili hücum ekiplerinden birini karşı karşıya getirecek mücadele, Dünya Kupası'nın en önemli maçlarından biri olmaya aday gösteriliyor.