2016'da geliştiriciler, kullanıcılara normal profillere göre avantajları olan işletme hesaplarını bağlama fırsatı verdi: kullanışlı istatistikler, ek sayfa açıklamaları ve reklam kampanyalarını başlatmak için basit işlevler. Bu işlevler, girişimcilerin etkin bir şekilde yeni müşteriler çekmesine ve satış sayısını artırmasına olanak tanır. Ayrıca, belirli bir işletme hesabına takipçi olan kullanıcıların yaklaşık %80'i sayfalarda aktiftir ve alışveriş yapmaktadır.

Hâlâ Instagram'da markasını tanıtmayan kişiler şimdi başlamak isteyebilir!

Instagram kullanarak müşteri çekmek için nedenler:

Takipçileri marka felsefesine dahil etmek,

bu durumda, hesap doğrudan satış için değil, marka katılımı için çalışır. Şirket, felsefesini izleyicilerle iletişim kurarak potansiyel müşterilere aktarmaya çalışır. Bu promosyon hedefi özellikle eğlence, restoran ve kafeler ile ürünleri internetten satın alınamayan şirketler için geçerlidir. Ana hedef kitlenin ilgisini çekmekse, yalnızca reklam içeriği oluşturmaya değil, aynı zamanda duygulara ve faydalı hediyelere odaklanmaya değer.

Yeni müşteriler aramak

Aramaların, mesajların ve tavşanların üretilmesi, platformda tanıtım yapmak için bir proje başlatan küçük işletme sahiplerinin doğal arzusudur. Birçok uzman, web sayfasının güzellik endüstrisi, yerel giyim ve aksesuar mağazaları için bir altın madeni olduğunu söylüyor. Elbette müşteriler iyi düşünülmüş bir strateji, benzersiz bir tarz ve belirli sayıda takipçi olmadan gelmeyecektir. Ancak ilk iki madde işlenebilirse, sonuncusu daha fazla zaman ve maliyet gerektirebilir. Sahipler, yalnızca web'de bir sayfa oluştururlarsa çok fazla takipçi alamazlar, işleri yoluna koymak için, hedefli reklamlar oluşturmanın veya Instagram takipçilerini ucuza satın almanın zamanı geldi . Her iki yöntem de etkilidir, ancak farklı çalışırlar, hedeflemek daha fazla zaman alır ve hile anında bir kitle ekler.

Marka çevresinde sabit takipçiler almak

Büyük markaların Insta'yı kullanma amacı budur: şirket çevresinde bir topluluk oluşturmak. Ancak küçük şirketler için, takipçileriyle iletişim kurmak, hayatlarını tartışmak, soruları yanıtlamak ve tavsiyelerde bulunmak için etraflarında ilgili bir kitle oluşturmak aynı derecede önemlidir. Tüm eylemler satış sayısını etkiler, ancak bu tür bir promosyonun merkezinde, şirketin değerlerini paylaşan belirli bir insan çevresinin yaratılması vardır. Bu şekilde, sahipler sadık takipçileri alıcılara dönüştürebilir ve bir satın alma işlemi yaptıktan sonra dikkatlerini marka üzerinde tutmaya devam edebilir.

Resmi web sitesi yerine sosyal ağ hesabı

Bir IG sayfası, müşterilerle iletişim kurmak, işlemleri işlemek ve satın almak için tek platform olabilir. Bu, ağda bir profile sahip olmak için harika bir nedendir ve bir web sitesi oluşturmak ve onu sürekli olarak yeni bilgilerle doldurmak için para harcamanıza gerek yoktur. Aslında, artık insanların ilgilendikleri ürün veya hizmeti bulmak için Google aramayı kullanma olasılıkları çok daha düşük; Insta'ya giderler ve etiketlere veya anahtar kelimelere göre arama yaparak şirketleri veya girişimcileri bulurlar. Sayfanızı Tanıtmak için doğru hashtag'leri seçmek, popüler geotocs'u kullanmanın yanı sıra çok önemlidir. Bilgilendirici yazıların yardımıyla itirazları kapatmak mümkün olacak; Oyunlar, promosyonlar ve yarışmalar kapsamı artıracak ve etkileyici sayıda aktif takipçiye sahip müşterileri şaşırtmak için gerçek Instagram takipçi satın almaya gerek kalmayabilir .

Instagram, iş geliştirmeye yardımcı olur ve bunun için çok sayıda araç sağlar. Ana şey, onlar için doğru kullanımı bulmak ve onları markaya uyarlamaktır , Hesaplar için belirli bir formül yoktur. Hangi formatın doğru olduğunu anlamak için işletme sahiplerinin Reels, IGTV, Stories ile denemeler yapması ve tanıtım yapmak için farklı yollar denemesi gerekir. Bunun için çaba gösterilirse başarının formülünü bulmak kesinlikle mümkün olacaktır.