Eskişehir Türk Ocağı Milli Mefkûre Mektebi (Türk Ocakları Akademisi) 2023 mezuniyetini de içeren X. Gençlik Kurultayı ’Yeni medeniyetin inşasında Türk Gençliği ve Türk Düşüncesi’ temasıyla başladı.

Eskişehir Türk Ocağı Milli Mefkûre Mektebi (Türk Ocakları Akademisi) 2023 mezuniyetini de içeren X. Gençlik Kurultayı ’Yeni medeniyetin inşasında Türk Gençliği ve Türk Düşüncesi’ teması çerçevesinde Eskişehir Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Furkan Özyön’ün açılış konuşmasıyla başladı. Özyön, yıl boyunca yapılan gençlik faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal yaptığı konuşmada, gençlerin çıktıkları kutlu yolculuğun ehemmiyetinden ve Allah’ın insana bahşettiği en kıymetli değerin ‘ömür’ yani ‘zaman’ olduğundan bahsederek, "Bu kutlu yolculuk insanlaşma yolculuğudur” dedi.

Ünal, Millî Mefkûre Mektebine akademik katkı sağlayan hocalara emeklerinden dolayı şükranlarını sunarak konuşmalarını neticelendirdi.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Gündüz ise, ‘Kızılelma Neresidir?’ konulu konferansta katılımcıları tarih yolculuğuna çıkardı. Konferans sonrası Milli Mefkûre Mektebi mezunlarının tebliğlerini sunumlarına geçildi. Kurultay üç oturum ve yapılacak değerlendirme ile sona erecek. Ertuğrul Dursun Önkuzu oturumunda beş bildiri, Hilmi Ziya Ülken ve Ayvaz Gökdemir’in oturumlarında ise dörder bildiri sunulacak.