Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir’in de içerisinde bulunduğu bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmini yaparken, ani sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uyarısında bugün hava durumunun Eskişehir ve bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmininde bulundu. Önemli bir sıcaklık değişiminin olmayacağı öngörülen raporda; kuvvetli yağışın etkisiyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Meteorolojik verilere göre bugün Eskişehir’de en yüksek hava sıcaklığının 24 derece ile Sarıcakaya ilçesinde olması beklenirken, en düşük hava sıcaklığının ise 16 derece ile Han ve Mihalıççık ilçelerinde olması bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü yayımladığı raporda rüzgârın ise kuzey ve batılı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, yağış anında kuvvetlice eseceği tahmininde bulundu.