Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Malatya doğumluyum. Hemşehrilerim gibi ben de ilk bunu söyleyerek konuya girmiş olayım. Doğum tarihimi belirtmekten ziyade henüz genç olduğumun altını çizmek isterim, umarım hayatım boyunca da bunu ifade edecek gücü kendimde hep bulurum. Babamın esnaf olmasından kaynaklı ticaretin birçok noktasında yer alma şansı edindim. Bunu profesyonel olarak değil fazlasıyla amatör olarak deneyimledim ancak hayatın gerçek noktalarını birebir görmüş olmak bana çok şey kattı. Haliç Üniversitesi’nde Tam Burslu okudum. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldım. Bu sürecin analitik düşünme yeteneğime etkisinin olduğunu düşünüyorum. Marka ve dijital pazarlama konularına yaş olarak ilk hedef belirlemeye başladığımız anlarda ilgim olduğunu anladım. Gelişen bu süreçte de dijital pazarlamanın kendine yeni değerler katması gibi ben de kendimi geliştirmeyi önemsiyorum.

D'Foncé nasıl oluştu, hikayesi var mı?

Her değerli marka gibi D'Foncé da bir hikayeye sahip elbette. İşe ilk başladığım zamanlarda üretimi yeni bitmişken tanıştım D'Foncé ile. Yoğun olmasına rağmen bana ve markamıza ciddi zaman ayıran, sözlerinin gelişimimiz için çok değerli olduğunu düşündüğümüz CEO’muz Sayın Emre Dalgıç ürünümüze olan bağlılığımızı hep arttırdı. Rengiyle ve kalitesiyle cüzdandan kendi beklentisini ifade ederek üretim noktasında da yer aldığını sonradan öğrendim. Emeğini teslim etmiş olması daha fazla çalışmaya itti bizleri. Ve en sonunda hem kadın hem de erkek için pratik özellikler sunan, deri kalitesiyle ve sadece hakiki derilerden imal ediliyor oluşuyla suni derilerin aksesuar adına geçerli olamayacağını kullanıcılara kabul ettiren markamızla daha da gurur duyuyor hale geldik. Kısa vadede inanıyoruz ki elitlik aksesuar adına daha da vazgeçilmez bir kısas olacak, D'Foncé ise beklenilen bu elitlikle özdeşleşen en önemli yerli marka haline gelecek.

D'Foncé ne demektir Orhan Bey, Anlamı Var Mı?

Özellikle belirtmek isterim ki marka adımızla ilgili çok güzel feedbackler alıyoruz ve genelde bu soru soruluyor. Ana tema olarak ağır ve koyu renklerden tarafız. Ürünlerimize dikkat ederseniz en farklı rengimiz olan “sky mavi”de bile bir koyuluk ve koyuluğun katmış olduğu elitlik vardır. Bu doğrultuda koyu anlamını Fransızca bir kelime olan Foncé’dan aldığımızı ifade edebilirim. D harfi ise bizim için önemli zira yaptığımız işlerin şirketlerimizden izler taşımasını, bizi yansıtmasını istiyoruz. D harfi Dalgıç Ailesi’ni temsil ediyor.

Yeni modeller de görecek miyiz? Yoksa sınırları olan ve belirli modellere odaklanan bir marka mıdır D'Foncé?

Özel sorunuz için çok teşekkür ederim. Bu soru sadece bizim için değil markaların geneli için çok önemli çünkü ben zamanın düne göre çok daha hızlı aktığını ve bu değişimi iliklerimize kadar hissettiğimizi savunuyorum hep. Hâl böyleyken markaların durağan tavır seyretmesi ve sadece belli modellerle varlığını sürdürmek istemesi pek doğru strateji olmaz. Kartlık ve cüzdan modelimiz çok beğenildi. Unisex olarak piyasaya çıkan ve hem kadın hem de erkek için aynı anda pratik özellikler sergileyebilen ürünlerin sayısı azdır. D'Foncé bunu başardı ve önümüzdeki aydan itibaren “exclusive” serimizle kalemlikten, özel deri ajandaya; kartvizitlikten anahtarlığa varıncaya kadar deri aksesuara ihtiyaç duyulan her noktada yer alacağız. Sürekli deriden bahsediyor olmamız kafa karışıklığına sebep olmasın, doğacı anlayışımızı tüm işlerimizde hissettiriyoruz. Organik koton ile ilgili olarak da çalışmalarımız mevcuttur.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederiz. Son olarak dijital pazarlama ile özdeşleşen bir marka olduğunuzu görüyoruz. Bu doğrultuda hedefleriniz nelerdir?

D'Foncé, farklı bir ürün grubu olarak dijital pazarlamanın fazlasıyla arttığı bir dönemde ortaya çıktı. Ürün grubu itibariyle insan olarak lüks alışverişten ziyade gündelik ihtiyaçlara yönelmiş halde olsak da kaliteli ürünlere olan bağlılığımız ve güvenimiz asla azalmadı. Lüks ürün grubumuzu uygun fiyatla ve hak ettiği değerle sunmaya çabaladık. Kaç marka maliyetinin ciddi bir bölümünü ambalaja ayırır? Biz ürünlerimizin sunumunu sadece satış odaklı planlamadığımızdan müşterilerimizin kalite hissini her zaman duymasını istedik ve ambalaja önem verdik. Hal böyleyken ürünümüzü A dan Z ye 360 derece online mecralarda da artık sunalım ve bu hissiyatı yaşatalım istiyoruz. Bu doğrultuda sanal gerçeklik uygulamalarını web sistemimize enjekte edecek yazılım ihtiyacımız olduğunu gördük. Biz geleceği günümüze uyarlamak vizyonuyla hareket ediyoruz ancak internet altyapıları şu an buna müsaade etmediğinden biraz daha ertelemek zorundayız sanırım. Aksesuarınızın rengini kıyafetinize bakarak seçebileceğiniz sistemler üzerine çalışmaya bu altyapılar yeterli hale geldikten sonra başlayacağız. Bunları açıklamaktan korkmuyorum zira kaliteli aksesuarlar ürettiğini birçok marka iddia ediyor ancak hiçbiri D'Foncé değil ve direkt mutfaktan çıkarak kullanıcıya ulaşmıyor. Biz ürünlerimizle ilgilenirken görevimiz fark etmeksizin her zaman mutfaktayız, en iyisi için çabalıyoruz.