Eskiden sadece bazı kuyu ve madenlerde kullanılan çamur ve sıvı çıkarmaya yardımcı vidanjörler günümüzde her yerde kullanılabilmektedirler. Vidanjör, tıkanıklık giderme konusunda insanların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan özel cihazlardır. Vidanjör dediğimiz makinalar günümüzde teknolojinin de geldiği nokta ile oldukça işlevsel bir şekilde kullanılmaktadırlar. Özellikle alanında uzman kişilerce işlem uygulandığında hem hızlı hem de temiz ve sağlıklı bir sonuç alınabilmektedir. Atılım Vidanjör firması da uzun yıllardan beridir tam donanımlı teçhizat ve ekibi ile İstanbul vidanjör hizmeti vermektedir.

Vidanjör Kullanımı

Oldukça işlevsel olan bu makinalar günümüzde yetkilisi tarafından çok geniş alanlarda kullanılmaktadırlar. Vidanjör kullanımı bir pompa sayesinde gerçekleşmektedir. Çamur ya da sıvılar bu pompa sayesinde tanker sistemine depolanır ve ardından ise transfer edilir. Vidanjörler sadece çamur değil pek çok farklı atıkları temizlemede kullanılan cihazlardır. Şebeke sistemlerinde meydana gelen tıkanmalar ancak vidanjör sayesinde açılabilmekte ve temizlenebilmektedir. Özellikle kanalizasyon sistemi bulunmayan yerler söz konusu olduğunda atıkların temizlenmesi için vidanjörle tıkanıklık giderme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Vidanjör Atık Temizleme

Vidanjör sistemleri foseptik kuyularda biriken insani atıkların temizlenmesi için sıklıkla kullanılmaktadır. Kalabalık şehirlerde ortaya çıkan lağım tıkanıklıklarını çözmek için en etkili ve kesin yöntemin vidanjör olduğunu söyleyebiliriz. Tıkanıklık açma işlemi için vidanjörler en yaygın vakumlama sistemleridir. Bu sebeple gündelik yaşamlarımızda vidanjörün kullanımı farkında olmazsak da oldukça kritik derecededir.

Vidanjörler parça-bölüm bakımından üç ana gruba ayrılır. Bunlar emme sağlayan boru, emiş sağlayan santrifuj pompa ve depolama sağlayan tanktır. Bu üç ana hat vidanjör tıkanıklık giderme işleminde iş bölümü yaparlar.

Vidanjörün tıkanıklığı nasıl giderdiği konusuna geldiğimizde ise ilk olarak emme borusundan bahsetmemiz gerekmektedir. Vidanjör emme borusu ortamdaki atık sıvılarla temas eder ve santrifuj pompanın gücünü kullanarak emer. Bu emiş işleminden sonra atık su ve çamurlar, cihazın deposuna aktarılır. Genel olarak vidanjörlerin çalışma prensibini bu şekilde özetleyebiliriz.

Atılım Vidanjör firması ortam fark etmeksizin her türlü alanda atık çamur ve su temizliği ile tıkanıklık giderme hizmeti sağlamaktadır. 7 gün 24 saat 0532 178 9460 numaralı iletişim hatlarından firma yetkililerine ulaşabilir ve kendilerinden vidanjör hizmeti talep edebilirsiniz.