İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Süleyman Soylu, “15 Temmuz milletimiz için, bu ülkeyi yönetenler ve bu topraklar için bir milattır. 15 Temmuz’dan sonra her dakika eğer boş kalır, eğer milletimizin bize vermiş olduğu bu emaneti layıkıyla beraber yönetemezsek, hiçbir şey düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, sadece milletini, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü düşünenler bizden hesap sorarlar diye düşündüm” dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevi bırakmasının ardından Ala’nın yerine İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, görevini eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na devretti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen devir teslim törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da katıldı.
25 Kasım’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine başladığını kaydeden Bakan Soylu, “Görevi aldığımız günden itibaren ağır sorumluluğunu omuzlarımızda hissettiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı devlet ve siyaset tecrübesi, engin bilgi ve deneyimi olan, bulunduğu her noktada başarılarıyla adından söz ettiren eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na devretmek üzere bulunuyoruz. Hem ülkemize, hem milletimize, hem devletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu salonda bu görevi devralırken kurduğum cümleyi şuanki gibi hatırlıyorum; ‘Allah alın açıklığı ile görevi devretmeyi nasip etsin.’ Belki de bunun huzuru, mutluluğu ve bunun gururu içerisindeyiz. 9 aydır Türkiye’nin reform açısından en önemli bakanlığında Allah çalışmayı nasip etti. Katıldığım bütün uluslararası toplantılarda ifade etmeliyim ki, AK Parti’nin Türkiye’deki 14 yıllık büyük başarı hikâyesinin en önemli yapı taşı çalışma hayatında, istihdam alanında ve özellikle sosyal güvenlik sistemi içerisinde gerçekleştirilmiştir. Uluslararası toplantıların tamamında dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri methiyeler ortaya koyarak, ülkemizi kıskanarak ve bu büyük başarıyı nasıl gerçekleştirdiğimizi düşünerek, söyleyerek ve biraz da örnek almaya çalışarak programlarını gerçekleştirdiler” diye konuştu.
Bugün 11 milyon 512 bin emekliye maaşını zamanında ödeyen ve 60 milyarlık sağlık harcamasını gerçekleştiren ve bu ülkede özellikle sosyal güvenlik sisteminde bütçe büyüklüğü kadar bir büyüklüğü yönetebilecek kabiliyete sahip arkadaşlarla çalışmanın büyük onurunu yaşadığını ifade eden Soylu, “14 yılda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan ve bu bakanlıkta bu reformları gerçekleştiren, buranın bir okul olduğunu, devletin bütün mekanizmaları ile ilişki içerisinde hem dengeyi hem de denetlemeyi başarılı bir şekilde planlayan ve gerçekleştiren alan olduğunu ifade etmek isterim. Benim ilk bakanlığım burası ve burası bana iyi bir öğreti alanı olmuştur. Müsteşarımızdan memura kadar herkes bu 9 aylık süre içerisinde milletimize hizmet etmek için büyük bir çaba ortaya koymuştur. Önümüzdeki süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bütün bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla, bütün çalışanları ile ortaya konulan hedefleri gerçekleştirmek üzere tam anlamıyla bir gayret ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı.
Soylu, açıklamalarına şöyle devam etti:
“15 Temmuz milletimiz için, bu ülkeyi yönetenler ve bu topraklar için bir milattır. 15 Temmuz’dan sonra her dakika eğer boş kalır, eğer milletimizin bize vermiş olduğu bu emaneti layıkıyla beraber yönetemezsek, hiçbir şey düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, sadece milletini, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü düşünenler bizden hesap sorarlar diye düşündüm. Bu sorumluluk bizim üzerimizdedir. Günlerce meydanlarda nöbet bekleyenler, demokrasiye sahip çıkanlar ve bu asil milletin bir parçası olmanın hazzını ve onurunu bize her gün yaşatanlar bize hesap sorarlar.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “Bugün burada ülke ve millet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini, reformları ile birlikte dinamik bir şekilde yapmış olan çok sevdiğim Süleyman Soylu bakanımızdan görevi devralmanın onuru ve gururunu yaşıyorum. Ülkemiz ve milletimiz adına, AK Parti’nin fıtratı olan reform süreçleri yalnızca bu bakanlıkta değil bütün bakanlıklarımızda çağı yakalayabilecek, hatta muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefe bu ülkeyi ve milleti taşıyacak olan reformları yine hükümet olarak, bakanlıklar olarak el birliğiyle yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte bireyin ruh, fizik ve sosyal sağlığından toplumun ruhen ve fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olma halini daha iyi noktalara taşınabilmesi ile ilgili sorumluluklar üstleneceğiz. Ülkem ve milletim adına üstlendiğimiz sorumlulukların hakkını ve hesabını verebilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. 2002 yılından bugüne AK Parti iktidarlarının hangi bakanlık olursa olsun hükümetler olarak dünyanın bütün ülkelerinde yöneticilerin anlamakta zorluk çektiği başarılara imza atmış bir iktidarın mensuplarıyız. Bu başarının altında yatan üç tane temel kelime var. Millet adına samimiyet, millet adına gayret ve millet adına duyarlılıktır” açıklamasında bulundu.
“Hiçbir milletin başaramayacağı, karanlık bir geceyi aydınlık bir sabaha dönüştüren bir milletimiz var” diyerek sözlerini sürdüren Müezzinoğlu, “O milletin, o 244 şehidin hak ve hukukunu koruyabilmeyi, 2 bin 500 yaralımızın hak ve hukukunu koruyabilmeyi, 80 milyon ülke insanımızın yarınlarını bugünden daha iyi ve daha güvenli yapabilmeyi Allah bizlere nasip etsin. 15 Temmuz bize güzel bir mirasta bıraktı. O miras, bu milletin kaderiyle hiçbir hainin oynayamayacağının dünyaya ispat edildiği bir miras oldu” dedi.
Açıklamaların ardından Bakan Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Bakan Müezzinoğlu’na devretti.