İnşaat malzemeleri; inşaat halindeki binaların boyaları ve dış cephe kaplamaları için, taşınmaya hazır bir evde yalıtım ve dekorasyon gibi amaçlarla seçeceğiniz yapı malzemeleri dayanıklı ve pratiktir. Farklı uygulama alanları için benzersiz tasarlanmış binlerce ürün, inşaat işlerinizde görsel zevki ön plana çıkarır. Az bakım gerektiren, dayanıklı ve uzun ömürlü yapı malzemeleri, enerji tasarrufu, ısı, su ve ses yalıtımı alanlarında maksimum performans sunar.

Yapı malzemesi olan seramik karolar ve yer karoları, eve büyülü bir doku katarak evin çehresini değiştirir ve ortaya güzel bir tasarım çıkar. Her renk ve desende evinize döşeyebileceğiniz seramik karolar, evinize derinlik ve genişlik katar. Mozaik, kristal, klasik cam ya da el yapımı seramik ürünlerle dekore ettiğiniz oturma odanızı cennetten bir parçaya dönüştürebilirsiniz. Peki, inşaat malzemeleri fiyatları nedir? Yazımızın devamında bu soruyu cevaplayacağız.

Trapez Saç Fiyatları

Trapez saç, yüksek mukavemetli galvanizli çelik sac veya alüminyumdan özel boyama tekniği kullanılarak yapılır ve doğrudan renklendirilmez. Genellikle oluklu demir olarak bilinir. Trapez saçlar, hol binasının kendinden destekli çatı ve cephe kaplama sistemlerinin temelini oluşturmaktadır. Estetik ihtiyaçlarınıza, ekonomik kaygılarınıza göre çok çeşitli renk ve şekillerden en uygun ürünü seçebilirsiniz. Bu tek katmanlı dikdörtgen kaplama, yalıtım gerektirmeyen endüstriyel, tarımsal veya depolama binaları için uygundur. Binanın performansını etkilemiyorsa sorun yoktur. Bunun dışında spor salonlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Trapez saç fiyatları demir olduğu için günlük deviz kuruna göre değişkenlik gösterebilir. HepKredi sizler için inşaat malzemeleri fiyatlarını açıklamaktadır.

Çimento Fiyatları

Çimento temel olarak kil ve kirecin yakılmasıyla elde edilen bir bağlayıcıdır ve yapı malzemelerinde çok önemli bir yer tutar. Doğal kalker ve kilin yüksek sıcaklıklarda ısıtılıp toz haline getirilmesiyle elde edilir. Katkılı çimento üretiminde çimentonun cinsine göre klinker ve alçının yanı sıra makas, yüksek fırın cürufu, uçucu kül, silis tozu vb. gibi maddelerde bulunur. Hacim olarak beton karışımında en küçük yeri kaplar, ancak beton bileşenlerinin en önemlisidir. Özellikle inşaatlarda sıkça tercih edilen çimento, günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Çimento fiyatları tercih edilen marka ve kütleye göre değişiklik gösterir. HepKredi sitesi sizlere inşaat malzemeleri fiyatları hakkında detaylı bilgileri paylaşmaktadır.

Demir Fiyatları

Betonarme yapılarda kesme ve çekme gerilmelerini desteklemek için betona dahil edilen özel olarak şekillendirilmiş bir çelik olan yapısal demire yapısal demir denir. Demirli metaller, demir cevherlerinden çıkarılır ve doğada nadiren elementer halde bulunur. Metalik demir elde etmek için cevherdeki safsızlıkları kimyasal indirgeme ile uzaklaştırmak gerekir. Demir aslında esas olarak karbonlu bir alaşım olarak düşünülebilecek çelik yapmak için kullanılır.

Demir, tüm metallerin en yaygın kullanılanıdır ve dünya çapında üretilen tüm metallerin ağırlığının yüzde 95’ini oluşturur. Düşük maliyeti ve yüksek mukavemet özellikleri, otomotiv yapımında, tekne yapımında ve binalarda yük taşıyıcı bileşenler olarak kullanılmasını zorunlu kılmaktadır. Demir fiyatları sık bulunan bir element olmasından dolayı diğer inşaat malzemelerine göre daha uygundur. HepKredi sayesinde inşaat malzemeleri fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Onduline Fiyatları

Onduline çatılarda kullanılan bir üründür.  Onduline levha, içerisine bitüm emdirilmiş, elyaf takviyeli, yüksek mukavemetli, hadde sayısı ile dayanımı artırılmış çatı cephe kaplama levhalarıdır. Sıcak havalarda, kompozit lifler yardımı ile sıcaktan koruma sağlar. Binanın içindeki gürültüyü özellikle şiddetli yağmur esnasında azaltır. Üretim esnasında gelişmiş teknoloji kullanılarak üretilmektedir. Onduline fiyatları ihtiyaç miktarına göre değişir. HepKredi sitesi inşaat malzemeleri hakkında bilgi paylaşımı sağlamaktadır.