İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 aylık çalışma sonucu göçmen kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 16 kişiyi gözaltına aldı. Ekiplerin 9 aylık çalışması sırasında birçok ilde illegal yollarla başka ülkelere gönderilmek istenen göçmenlerin yakalandığı öğrenildi.

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden illegal yollarla Türkiye'ye giriş yapan kişilerin İstanbul'da toplandığını belirledi. Ekipler, 9 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaparak çeteyi izledi. Bu süre içerisinde İstanbul, Edirne, Kocaeli, Çanakkale, İzmir, Antalya illerinden çete üyeleri tarafından başka ülkelere kaçırılmak istenen 461 mülteci de gözaltına alındı.

Ekiplerin çete üyelerinin kimlik ve adres bilgilerini tespit etmesinin ardından önceki gün operasyon yapıldı. İstanbul, Kocaeli ve Van'da çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapan polis, 1'i bayan 16 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise ruhsatsız silah, av tüfeği, sahte pasaportlar ve çok sayıda can yeleğinin ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan ve mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan H.U.'nun İstanbul Otogarında bir firmada çalıştığı ve çeteden gelen talepler doğrultusunda otobüs bileti ayarladığı kaydedildi. Kaçakların bu biletlerle Bu biletlerle Edirne ya da diğer sınır illere götürüldüğü daha sonra da botlarla Yunanistan'a girildiği öğrenildi.