En iyi saç ekim merkezi neresidir sorusunun daha çok sorulduğu son yılların en moda estetik operasyonlarından biri de saç ekimi operasyonlardır. Milyonlarca hastanın sağladığı deneyimden ötürü de saç ekimi denilince akla ilk olarak Türkiye gelmektedir. Ülkemizde mükemmel saç ekimi sonuçlar elde edebilen böylece yeniden dolgun saçlara sahip olmanızı sağlayan yüksek nitelikli çok sayıda profesyonel ve dünyada en iyi saç ekim merkezi olmaya aday birçok hastane ve klinik bulunuyor.

Saç cerrahisinde kesin bir yaş söz konusu olduğunda gerçekten sınırlayan sabit bir yaş olmamasına rağmen, en çok tavsiye edilen dönem 30 yaş ve bundan sonraki 10-15 yıl olarak belirtilmektedir. Bu yaşa gelmeyi beklemenin nedeni, erken yaşlardan itibaren saç dökülmesine meyilli kişilerde saç dökülmesine neden olan hormonun 30 yaşından sonra çok daha az etkili olmasıdır.

Alopesi Yaş Açısından Belirleyici Faktör

Yani bu yaştan önce ameliyat olmak greftleri bile etkileyebilmekte ve orta ve uzun vadede ameliyatın sonucu garanti edilememektedir. Elbette, burada bir saç analiziyle hasta adayının fizyolojik durumu ve özel durumu bir uzman tarafından değerlendirilmelidir. Bir diğer önemli ayrıntı, androgenetik alopesi hastalığı ile ilgilidir, çünkü bu rahatsızlık genellikle 40 yaşından itibaren stabilize olur ve bir kişinin alopesi derecesi netleşir.

Ülkemizdeki saç ekim merkezleri yöntemlerini modernize etmek ve hem eğitim hem de teknolojik düzeyde tıp alanındaki en son gelişmelerden haberdar olmak için yoğun çaba sarf ediyor. Bu gelişmeler sayesinde kozmetik cerrahi, estetik tıp ve saç ekimi işlemi de dahil olmak üzere uzmanlık alanları interdisipliner olarak uygulanıyor. Yine de her klink aynı olmadığından en iyi saç ekim merkezi neresidir sorusu önemli hale geliyor.

Saç Ekimi Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Günümüzde saç ekimi artık sadece fut şeklinde değil güncellenen fue saç ekimi ve dhi saç ekimi gibi prosedürlerle sunuluyor. Yaşınız veya kadın veya erkek olmanızdan ziyade saçınızın ekim işlemi için uygun olup olmaması, gerekli greft sayısına ulaşabilme, uygun saç ekim yöntemi ile saç ekimi artık daha başarılı.

Saç ekimi yaptırmaya karar veren bir hasta, imajında ​​önemli değişiklikler elde eder, kellikten kaynaklanan özgüven sorunları ortadan kalkar ve görünüşünde hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkileyecek bir değişiklik oluşur. Elbette saç sağlığı ve saç kalitesindeki değişim de kendisini belli eder. Saç greftleri sayesinde hastalar daha yoğun ve daha güçlü saçlara sahip olur.

Erken Yaşta Saç Ekimi İçin Hangi Teknik?

En iyi saç ekim merkezi neresidir sorusu kadar önemli bir soru da en iyi saç ekim yöntemi hangisidir. FUE saç grefti tekniği genç bir erkek için en uygun olan yöntemlerden biridir. Diğer tekniklerden temel farkı, en iyi teknik ekibin uzmanlığı ve teknolojik olarak patentli enstrümanlar sayesinde saç köklerinin donör bölgeden teker teker dikkatlice çıkarılmasıdır.

En iyi saç ekim merkezi tarafından uygulanması durumunda ekstraksiyon, FUE saç greftinin başarısında temel bir adımdır: sadece en fazla sayıda foliküler üniteyi korumak için değil, aynı zamanda seçilen foliküllerin en iyi olmasını sağlamak için. Daha sonra, bu foliküller, hem giriş açısını hem de derinliği dikkate alan oldukça deneyimli cerrahlardan oluşan bir ekip tarafından alıcı alana ekilir. Ekilen foliküllere bağlı olarak 4 ile 8 saat arasında değişen bir müdahale süresi ve sadece 24 saatlik bir iyileşmenin ardından sonuçları üç ayda görmeye başlarsınız.

Siz de saç ekimi için uygun bir yaşta olup olmadığınızı anlamak için www.mediturclinic.com üzerinden en iyi saç ekim merkezi adayı Meditürk Klinik’e ulaşarak ücretsiz saç analizi talebinde bulunabilirsiniz. Düzenli hasta takibi ile başarılı sonuçlar takip eden bir saç ekim merkezini tercihi etmek her türlü tasarruftan daha önemlidir.