Genç yazar Edib Çapanoğlu, yeni kitabının hazırlık sürecine devam ettiğini ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çapanoğlu, “Edebiyat dünyası beni kendisine çekiyor. Bu alanda çalışmalar yapmak, kendimi çok daha iyi hissetmemi sağlıyor. Dolayısıyla yeni kitabımı çıkarmak için de süreci başlattım. İnsan bazen motivasyonunu kaybediyor. Bu durum, hayatta karşılaşılan engellerin çok daha büyük bir sorun çıkarmasına neden oluyor. Her zaman kendimizi motive etmemiz gerekiyor. Bu nedenle motivasyonumuzu yüksek tutacak aktivitelerde bulunmalıyız. Kitabımda temel olarak bu konuyu işlemeye çalıştım. Motivasyonumuzu nasıl yüksek tutarız, hangi duygulara ağırlık vermeliyiz; bu soruların her birine hayattan cevap bulmaya çalıştım.” ifadelerinde bulundu.

İlk kitabı “Seninle Her Şeye Varım Ben” ile büyük bir beğeni toplayan Çapanoğlu, bu durumun kendisi için motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Çapanoğlu açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Özellikle yaşadığımız deprem felaketi, insanların ruhlarında derin yaralar açtı. Türk insanı empati duygusuna çok önem veriyor. Bu nedenle aslında yaşanılan acı sadece depremzedeleri etkilemedi. İnsanların tamamı ortak bir acı yaşadı. Bu tür zamanlarda, motivasyon kaynakları bulunması gerektiğini düşüyorum. Bu nedenle yeni bir kitap hazırlıklarına başladım.”

Edebiyat Dünyası Beni Kendisine Çekiyor

Edebiyat dünyasına büyük bir ilgisinin bulunduğunu belirten Edip Çapanoğlu, “Türk edebiyatında nice büyük yazar ve şair yetişmiş. Onların eserlerini incelediğimde, edebiyatın çok özel bir alan olduğunu anlıyorum. Dolayısıyla ben de edebiyat dünyasının bir parçası olmak istiyorum. İlk kitabım bu isteğin bir ürünüydü. Şu anda, ikinci kitabım üzerine çalışmalarda bulunuyorum. Çok mutluyum, umarım okuyucularımı da yeni kitabımla mutlu edebilirim.” ifadelerinde bulundu.

Özgün ve Yaratıcı Çalışmalarıma Devam Edeceğim

Edebiyat dünyasında özgün ve yaratıcı çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Çapanoğlu, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Halihazırda ikinci kitabım üzerine çalışmalarda bulunuyor olsam da zaman içerisinde farklı projelerde de yer almak istiyorum. Çünkü edebiyat, kendimi var ettiğim bir alan. Bu nedenle edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmak benim için çok önemli bir husus.”