Bir ilişkideki evreleri detaylı şekilde elde aldığı “Cepte Olmadan Aşk” kitabıyla dikkatleri üzerine çeken İlişki Koçu ve yazar Gürkan Keçici, her ilişkinin kendine ait dinamiklerinden bahsetti.

Aşk ilişkilerinde farklı denklemlerin bulunduğuna vurgu yapan Gürkan Keçici, kitabı ve kitabında işlediği konularla ilgili bilgi verdi. Keçici “Cepte Olmadan Aşk kitabı, kadın-erkek ilişkilerini detaylı olarak ele aldığım bir kitap. Hem sosyal medya hesaplarımla hem de Youtube videolarımla, bir ilişkinin evrelerine ait paylaşımlarda bulunuyorum. Youtube’de yayınladığım videolar benim için ilham kaynağı oldu. Burada ele aldığım konuları derinlikli bir şekilde anlatmam gerektiğini düşündüm. Bu düşüncemin neticesinde benim için çok önemli olan Cepte Olmadan Aşk kitabı oluştu.” İfadeleri ile kitabının nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Kitabının içeriğine yönelik de açıklama yapan Keçici, “Bir ilişkide temel olarak üç dönem bulunuyor. İlişkiye başlamadan önceki dönemler, ilişki içerisinde yaşananları kapsayan dönem ve ilişki sonrası dönem. Bu üç dönem de oldukça önemli. Kitabımın genel konusunu bu üç dönem oluşturuyor. Her bir dönemi detaylı bir şekilde inceledim. İlişki öncesi yaşananlar, ilişkinin ne kadar sağlıklı olacağını da gözler önüne seriyor. Bu nedenle bu dönem çok önemli. İlişki içerisinde yaşananlar ise bu dönemin ne kadar uzun süreceğini belirliyor. Aslında her dönem birbirine sıkı sıkıya bağlı.” ifadelerinde bulundu.

Cepte Olmadan Aşk kitabı

Sosyal Medyanın Olumlu ve Olumsuz Etkileri, İlişkiye Yansıyor
Sosyal medyanın bir ilişkideki etkilerinden bahseden Gürkan Keçici, “Sosyal medyanın olumlu ve olumsuz etkileri, ilişkiye da yansıyor. Biliyorsunuz, bu platformlarda çoğunlukla geçici bir arkadaşlık ilişkisi var. Bu geçicilik bir süre sonra güvensizliği beraberinde getiriyor. Bu güvensizlik ilişkiye de yansıyor.” sözleriyle sosyal medyanın etkilerine vurgu yaptı.

Her İlişkinin Kendine Ait Dinamikleri Var
“Her ilişkinin kendine ait dinamikleri var. Bu nedenle her ilişki özel olarak incelenmeli. Partnerler arasındaki iletişim, sorunların çözülüş şekli ve partnerlerin hayata bakış açısı; ilişkinin seyrindeki çok önemli parametreler. Kadın-erkek ilişkilerinde her zaman sağlıklı bir iletişim gerekiyor. Bu tür iletişimler, ilişkilerin kendini yenilemesini de sağlıyor.”