Bisiklet sporuyla aktif bir şekilde ilgilenen ve son derece önemli çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Bisiklet Sporcusu Metehan Nebioğlu, iyi bir sürüş için bisiklet uyumunun öneminden bahsetti: “Bisiklet uyumu, oldukça geniş ve önemli bir kavram. Temel olarak kullanacağınız bisikletin fiziksel yapınıza göre ayarlanmasını ifade ediyor. Bisikletçinin hedeflerine göre ayarlanan sistemler, istenilen sonucun alınmasında etkili. Bu nedenle bisiklet sporculuğunda bu hususa çok önem veriyoruz.”

Sürücüyü konumlandırabilmek için bisiklet ve sürücü arasındaki temas noktalarının değerlendirilmesi gerektiğini belirten Nebioğlu, konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Eller-gidon, pelvis-sele, ayakkabı-pedal-kilit; değerlendirilebilecek sistemlerden bazıları. Bir klinisyen bisiklet kurulumunu değerlendirirken özellikle koltuk yüksekliği, erişim mesafesi gibi hususları ön planda tutmalıdır.”

Kullanılan Bisikletin, Kullanıcının Fiziksel Yapısına Uygun Olması Lazım

Bisiklet sporunda konforlu bir sürüş için kullanılan bisikletin, kullanıcının fiziksel yapısına uygun olması gerektiğini belirten Metehan Nebioğlu, açıklamalarında bu husus üzerinde durdu: “Uzun süreli bisiklet sürme noktasında, bisiklet rahatlığı oldukça önemli. Özellikle koltuk yüksekliği ve konforu, sürüşü doğrudan etkiler. Bu nedenle koltuk yüksekliğinin, kullanıcının boyu ile orantılı olması gerekiyor. Bunun yanı sıra gidon genişliğine de dikkat edilmeli. Yol sürücüleri için gidon genişliği, temel olarak omuz genişliğinde olmalıdır. Öte yandan işaret parmağı/başparmağın, omuzlar ile aynı hizada olması önemli. Geniş bir el yerleşiminin, ellerde yorgunluk başta olmak üzere çeşitli sorunlara neden olacağını söyleyebilirim.”

Krank Uzunluğu Seçimi Performans Üzerinde Etkilidir

Krank uzunluğunun, eklem hareket açıklığı üzerinde doğrudan etkili olduğunun altını çizen Metehan Nebioğlu, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Krank uzunluğu, çalışan kasların uzunluk-gerilim ilişkisini doğrudan etkiler. Krank uzunluğunun doğru seçilmesi, performans ve gücü etkiler. Bu nedenle genellikle diz ve kalçadaki hareket ağırlığının azaltılabilmesi için krank uzunluklarının kısaltılması gerekir. Bunun yanı sıra krank uzunluğunun değiştirilmesi, bisiklet uyumunun diğer ögelerine de müdahale edilmesini zorunlu kılar. Doğru ayarlamalar, bisiklet sürüşünde istenilen sonuca ulaşılabilmesini direkt olarak etkilediği için bu hususlar, her sporcu için son derece önemlidir. Ayrıca yapılan ayarlamalar, sürüş sırasında ortaya çıkabilecek sakatlıkların da önüne geçebilir.”