Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun A. Efes maçındaki hakemler Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal’ı sezon sonuna kadar dinlendirme kararını eleştirerek, "Bu hakem katliamının karşılığı olan bir ceza değildir" dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, play-off serisinde yaşananlara dair kulübün sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Komsuoğlu konuyla ilgili açıklamada şu cümlelere yer verdi:

“Dün akşam oynanan Türkiye Sigorta Basketbol Ligi 2022-2023 sezonu Play-off yarı final 3. maçında yaşanan, kesinlikle hakem hatası olarak kabul etmeyeceğimiz kararlara yönelik tavrımızı maçın ardından yaptığımız açıklama ile belirttik. İlgili açıklamada Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan bir cevap beklediğimizi vurgulamıştık.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından konu ile ilgili olarak Asbaşkan Kemal Dinçer imzasıyla yapılan açıklamada ’Hakem kararlarının maçın sonucuna tesir ettiği’ ifadeleri yer almıştır. Maçın sonucuna tesir eden hakem kararı ifadesine rağmen TBF tarafından alınan aksiyon kesinlikle caydırıcı ve bu hakem katliamının karşılığı olan bir ceza değildir. Sporun her dalında adil rekabet şartlarını sağlamak ve korumak zorunda olan federasyonların, söz konusu Fenerbahçe olduğunda ortaya koydukları skandal yaklaşımlardan biri daha olarak tarihe geçen bu karar, tarafımızca ’hakemlerin erken tatile gönderilmesinden’ başka bir anlam ifade etmemektedir. Dünkü karşılaşmanın hakemleriyle ilgili önümüzdeki sezonlarda da alınacak kararların takipçisi olacağız."