Türkiye’yi yasa boğdu. Tekirdağ–Antalya seferini yapan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti , 21 kişi yaralandı . Sabah saatlerinde meydana gelen kazada olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, yetkililer kazanın nedenine ilişkin teknik incelemenin sürdüğünü bildirdi.
Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi
Kaza, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde bulunan Kömürler Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Buzlu firmasına ait 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsü, virajı alamayarak önce bariyerlere çarptı, ardından şarampole devrildi. Otobüsün, dün akşam saatlerinde Tekirdağ’dan hareket ettiği öğrenildi.
İhbar Üzerine Ekipler Seferber Oldu
Kazanın ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, devrilen otobüste sıkışan yolcuları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Vali Şahin Kazanın Detaylarını Paylaştı
Antalya Valisi Hulusi Şahin , kaza yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Şahin, kazanın saat 10.20 sıralarında meydana geldiğini belirtti. Otobüsün virajı alamayarak şarampole yuvarlandığını ifade eden Şahin, zeminin ıslak olduğunu ve bölgede sis bulunduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi.
Vali Şahin, “Burası sürat yapılacak bir yer değil. Ancak otobüsün süratli olduğu anlaşılıyor. Kazanın kesin nedeni teknik incelemeden sonra netleşecek.” ifadelerini kullandı.
Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 9’a Yükseldi
Vali Şahin, daha sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, olay yerinde 8 kişinin hayatını kaybettiğini , 22 kişinin yaralı olarak hastanelere sevk edildiğini duyurdu.
Yaralılardan otobüs şoförü İzzet Karaağaç , yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu gelişmeyle birlikte kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi .
Yedi Yaralının Durumu Ağır
Yetkililer, hastanelerde tedavisi süren 21 yaralıdan 7’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Şehir Hastanesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri süren bu yaralılar için kırmızı kod uygulandı.
Vali Şahin, Şehir Hastanesi’nde tedavi gören iki hastanın ampüte durumda olduğunu, birinin ayağını, diğerinin kolunu kaybettiğini bildirdi. Bu hastaların Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.
Türkiye’nin Önde Gelen Cerrahi Ekibi Devrede
Ampüte hastaların tedavisi için Prof. Dr. Ömer Özkan liderliğindeki Türkiye’nin önde gelen plastik cerrahi ekibinin hazır olduğu açıklandı. Yetkililer, kopan uzuvların dikilmesi için aynı anda müdahale yapılacağını ve iyi sonuç alınmasının umut edildiğini ifade etti.
Soruşturma Sürüyor
Kazaya ilişkin teknik ve adli inceleme başlatılırken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, yol koşulları, hız durumu ve araç teknik özelliklerinin detaylı şekilde inceleneceğini bildirdi.
Antalya’daki bu acı kaza, trafik güvenliği ve uzun yol taşımacılığında hız ve yol şartlarına uyumun hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi.




