İZMİR(AA) - AK Parti'den 26. dönem İzmir Milletvekili seçilen Mustafa İbrahim Turhan, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

Kültürpark'ta İl Seçim Kurulu binasına gelen Turhan buradaki görevlilerden, "hayırlı olması" dileğinde bulunarak mazbatasını aldı. 

Turhan, 6 ayda ikinci mazbatayı aldığını, burada attığı imzanın hayatının en önemli imzası olduğunu belirterek, daha önce para reformu yapılırken buna denk bir imzasının bulunduğunu hatırlattı.

"Allah nasip etti Merkez Bankasında başkan yardımcısıydım ve 20 liralık banknotun üzerine imza atmıştım" ifadesini kullanan Turhan, paranın ulusal egemenliğin unsurlarından biri olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bayrak da öyledir, bir de parlamento öyledir. Dolayısıyla bu imza da benim, 10 Şubat'ta Borsa'daki görevimden istifa ederek aday adaylığımı açıkladığım günden bu yana süren 8 aylık alın terinin, emeğin, gayretin neticesinde, İzmir’deki 450 bine yakın seçmenin vermiş olduğu vekaletin temsilcisi bir mazbata; dolayısıyla bizim için bir onurdur."

İl Seçim Kurulu'ndan ayrılırken AA muhabirine açıklamada bulunan Turhan, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın "İzmir'e Turhan'la birlikte 3 bakanlık beklentilerinin olduğu" yönünde sözlerinin hatırlatılması üzerine, AK Parti'nin bir dava hareketi olduğunu, partide makam ve pozisyon beklentisinin olmayacağını belirtti.

Kendisinin de bu düşünceyle hareket ettiğini ve partisi için bir nefer olarak çalışacağını söyleyen Turhan, Başbakan’ın Cumhurbaşkanı ile istişare ederek liyakatli ve görevi en iyi şekilde yapacaklara sorumluluk verileceği bir Bakanlar Kurulu'nun oluşacağını söyledi.

Görev verilmesi halinde, sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getireceğini belirten İbrahim Turhan, "Biz, Allah’a çok şükür ki büyüklerimizden ‘vazifeye talip olunmaz, Cenabı Allah bir vazife nasip ederse onu da elinden geldiği kadar hakkını vererek yapmaya gayret edeceksin’ diyerek yetiştirilmiş neslin mensuplarındanız. Rabbim memleket için hayırlı hizmetler edebilecek insanların önünü açsın, duamız o yöndedir" ifadelerini kullandı.